Alimentația în sezonul rece poate fi...
Durerea articulară poate apărea la orice vârstă, dar este mai probabil să apară peste vârsta de 50 de ani, din cauza degradării cartilajului și a întăririi țesuturilor.
Lămâia
Potrivit unui studiu in vivo publicat de Pharmacognosy Journal, coaja de lămâie deține proprietăți antiinflamatorii considerabile, creând astfel un efect calmant pentru durerile articulare. Concentrația ridicată de vitamina C și calciu prezentă în coaja sa ajută la menținerea sănătății oaselor, evitând astfel succesiunea patologiilor care sunt legate de deteriorarea lor, cum ar fi osteoartrita.
Uleiul de măsline
Uleiul de măsline este un potențial antioxidant și antiinflamator, care ajută la reducerea impactului osteoartritei și a bolilor articulare. De asemenea, s-a dovedit că un masaj cu ulei de măsline poate ameliora durerile cauzate de diferite reumatisme.
Ulei de frunze de eucalipt
Dincolo de mirosul său specific și de utilizarea crescută în răceli, uleiul esențial de frunze de eucalipt este, de asemenea, foarte eficient în tratarea durerii la nivelul articulațiilor sau după intervențiile chirurgicale.
Pregătirea cataplasmei
Pentru prepararea acestei cataplasme, ai nevoie de:
- 2 lămâi
- 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriță de ulei esențial de eucalipt
Curăță lămâia și pune coaja într-un borcan de sticlă. Umple recipientul succesiv cu ulei de măsline și ulei de eucalipt, apoi lasă amestecul să se macereze timp de două săptămâni, la frigider. Pentru a-l utiliza, înmoaie o bandă de tifon în amestec și înfășoar-o în jurul articulațiilor. Vei observa că durerea se va diminua treptat.
Poți utiliza dimineața sau seara, înainte de culcare.
Alte sfaturi pentru ameliorarea durerilor articulare:
Site-ul Femme Actuelle oferă sfaturi interesante pentru ameliorarea durerilor articulare:
1. Mănâncă alimente mai puțin acide; acestea provoacă oxidare, un fel de rugină a organismului. Dacă suferi de dureri articulare, aceasta le poate agrava. Limitează consumul de carne, produse lactate și produse care conțin zahăr rafinat. În schimb, concentrează-te pe fructe, legume și cereale.
2. Poartă centură lombară
3. Aplică comprese fierbinți pe zonele dureroase.
4. Fă zilnic minimum 10.000 de pași, pe lângă practicarea unei activități sportive de 3 până la 4 ori pe săptămână.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Alimentația în sezonul rece poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Acest truc simplu te scapă rapid de...