Cistita: cauze subtile emoționale și spirituale. Afirmația vindecătoare care trebuie mereu rostită. Jacques Martel: Atunci vezica se inflamează

Cistita - Foto: Freepik
Cistita este o afecțiune comună care afectează vezica urinară, adesea cauzând inflamație, iritație și disconfort. 

Cistita mai poate fi cauzată și de supărare, de ranchiună, de exasperare, care fierb în mine sau mă ard în interior și care ating aspecte din mine sau din relațiile mele personale. 

În timp ce aspectele fizice ale cistitei sunt bine cunoscute și discutate, este important să aruncăm o privire mai profundă asupra modului în care această afecțiune poate influența aspectele emoționale și spirituale ale unei persoane. 

Această afecțiune din punct de vedere emoțional dar și spiritual, poate apărea ca urmare a iritării, frustărilor, nemulțumirilor față de partener, nemulțumirilor din cuplu, din cauza furiei reprimate față de partener, anxietate și chiar depresie.

Ce este și când apare cistita conform Jacques Martel

”Cistita este o inflamație a vezicii, de obicei infecțioasă. Există unele evenimente sau unele situații, care mă determină să îmi rețin iritarea, frustrările și insatisfacția. Sunt atât de contrariat în așteptările mele, încât vezica mea se inflamează. Trăiesc o presiune foarte puternică. 

Cistita apare, de obicei, atunci când trăiesc o situație de ruptură, fie în relație cu partenerul meu, fie cu un asociat în afaceri sau cu un membru al familiei. Simt o disperare mare și îmi este greu să îmi exprim emoțiile. Există o luptă afectivă, care mă face să trăiesc stări de răceală și de asprime.

Tăcerea amplifică sentimentul de neputință, deoarece mă simt legat, înlănțuit, invadat. Îmi împiedic exprimarea emoțiilor. Trăiesc o situație care mă arde și emoția corespunzătoare acesteia vrea să se elibereze.

Trăiesc un conflict cu partenerul meu și furia mea se manifestă într-un mod subit și excesiv”, potrivit lui Jacques Martel, în cartea "Marele dicționar al boliilor și afecțiunilor – cauzele subtile ale îmbolnăvirii"

Când te confrunți cu o afecțiune precum cistita, poți fi adus în fața întrebărilor despre sensul și scopul suferinței tale. Această confruntare poate fi o oportunitate de a-ți adânci conexiunea cu tine însuți și de a explora înțelesul suferinței în contextul unei perspective spirituale. Aceasta nu înseamnă că suferința ar fi justificată sau că ar trebui să fie îmbrățișată în mod activ, ci că poate oferi o cale spre auto-descoperire și evoluție personală.

Cauzele cistitei conform Jacques Martel

”Cistita mai poate fi cauzată și de supărare, de ranchiună, de exasperare, care fierb în mine sau mă ard în interior și care ating aspecte din mine sau din relațiile mele personale. Ca și în cazul unei vaginite (sau leucoree), este posibil să trăiesc un sentiment de frustrare legat de relațiile mele.

O cistită poate apărea, de asemenea, în urma unei separări. Nefiind capabil să îmi exprim emoțiile negative, fricile și conflictele mele interioare, legate de ceea ce trăiesc, urcă la suprafață. Având mari așteptări neîmplinite, îi acuz pe ceilalți pentru acest gol interior, mai ales pe partenerul meu.

Trăiesc frustrare după frustrare deoarece le las celorlalți responsabilitatea pentru binele meu. Furia mea interioară este de obicei întoarsă spre persoanele de sex opus sau spre partenerul meu”, potrivit lui Jacques Martel.

Afirmația vindecătoare conform Jacques Martel

”Accept faptul că este foarte important să mă relaxez pentru a mă elibera, deoarece, dacă mă rețin îmi blochez energia, din cauza fricilor. Nemulțumirea mea față de evenimente, care produce o tensiune nervoasă, ce duce la inflamarea vezicii. Accept să trăiesc momentul prezent la maximum și îmi dau seama că, fiind deschis, pot să gust din minunatele experiențe care apar. Acționez și merg înainte”, notează Jacques Martel.

Meditația, rugăciunea și alte practici spirituale pot oferi o modalitate de a găsi liniște interioară și de a face față provocărilor cu care te confrunți.

Astfel de practici pot ajuta la gestionarea anxietății și a stresului legate de cistită, oferind un spațiu de reflecție și acceptare a stării tale actuale.

Cistita poate afecta nu doar sănătatea fizică, ci și bunăstarea emoțională și spirituală a unei persoane. Într-o lume concentrată pe dimensiunea materială, este important să nu subestimăm importanța legăturii dintre corp, minte și suflet. 

Găsirea echilibrului în toate aceste aspecte poate contribui la un sentiment mai profund de vindecare și împlinire, în ciuda provocărilor cu care ne confruntăm. Este întotdeauna recomandat să ceri ajutor medical pentru tratarea cistitei, iar dacă simți nevoia, să explorezi și dimensiunile emoționale și spirituale ale vindecării tale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel