Celulita, o problemă străveche. Cori Grămescu: Dezechilibrele hormonale afectează drastic aspectul pielii

celulita o problema straveche. FOTO: Freepik @valuavitaly
Celulita este afecțiunea dermatologică întâlnită la 90% dintre femei. Care sunt cauzele și cum se poate remedia aceasta.

Celulita este una dintre cele mai prezente ”afecțiuni” dermatologice în rândul femeilor, 9 din 10 trecând prin faza ”cojii de portocală”. Deși nu pune probleme din punct de vedere al sănătății, aspectul mai puțin plăcut are un impact asupra stimei de sine, a încrederii în propria persoană, fapt care determină un număr tot mai mare de persoane să caute soluția cea mai bună pentru a scăpa de ea.

Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, a scris pe contul său de socializare câteva sfaturi legate de celulită, dar mai ales cum să se accepte faptul că prezența celulitei este dată și de gene, dar și de alimentație.

”Femeile și celulita. Termenul a apărut pentru prima dată în anii '70, iar de atunci lumea noastră nu a mai fost niciodată la fel. Deși toate femeile au un anumit grad de celulită și acest lucru este perfect normal, ni se vinde ideea de combaterea celulitei, un obiectiv pe care ar trebui să îl urmărim.

Sfatul meu este să vă păstrați energia pentru obiective mai inteligente decât acesta, într-adevăr. În timp ce o viață disciplinată, cu alegeri alimentare sănătoase, exerciții fizice, hidratare, somn și un control adecvat al stresului, vă îmbunătățește șansele generale de a avea un grad mai mic de celulită. A o avea depinde în mare parte de genele dumneavoastră și de aportul de proteine din alimentație.

Unele proceduri cosmetice, cum ar fi LPG și tratamentele cu radiofrecvență, oferă îmbunătățiri temporare, trebuie să știți că ciclul menstrual și dezechilibrele hormonale afectează drastic aspectul pielii”, a scris Cori Grămescu pe Instagram.

2. -imagine fara descriere- (275888206_4948810821867029_1473480118343295306_n_12673900.jpg)Cori Grămescu. FOTO Facebook @ Cori Gramescu

De altfel, aceasta le-a transmis și un îndemn celor care o urmăresc, pentru a putea gestiona nu doar celulita, ci și ”ecosistemul” cotidian.

”Concentrează-te întotdeauna pe faptul că ești sănătoasă, fericită și odihnită, pentru că atunci când faci asta, lucruri precum celulita contează din ce în ce mai puțin în ecosistemul vieții tale de zi cu zi”, a concluzionat nutriționist și antrenor de fitness.

Celulita, cauze și factori de risc

Celulita nu trebuie confundată cu grăsimea, existând persoane mai slabe și chiar sportive de performanță care prezintă celulită, așa cum există și persoane mai corpolente, grase, care nu au celulită.

Cauzele apariției celulitei sunt:

- alimentația abundentă, prea bogată în calorii

- consumul mare de medicamente fără oo necesitate absolută

- excesul de alcool, ceai, cafea, tutun

- dezechilibru endocrin, proastă funcționare a ovarelor, tiroidei și hipofizei

- viața sedentară

- suboxigenarea

- tulburările hepatice, constipația și în special colita

- depresiile nervoase, tensiunea nervoasă și oboseala.

Factorii favorizanți pentru apariția celulitei sunt:

- tot ce aduce în organism un supliment de toxine

- tot ce încetinește eliminarea acestor toxine prin: rinichi, transpirație, ficat și plămâni

- moștenirea genetică joacă un rol important, potrivit Mayo Clinic.

Vezi și: "Celulita NU este o condiție a persoanelor cu kilograme în plus". Ingredientul care te scapă de ea. Marinescu: Rezultate foarte rapide și bune

Masajul care ”topește” celulita. De câte ori este recomandată terapia cu ventuze

Masajul anticelulitic vine în completarea dietelor anticelulitice, dar și al activităților sportive, putându-se transforma cu ușurință într-un masaj de relaxare.

Retenția de apă este vinovată de apariția celulitei. Specialiștii recomandă un consum suficient de apă, dar și o reducerea semnificată a aportului de sare, care favorizează, după cum știm, retenția de apă. Potrivit sondajelor recent efectuate în cadrul Universității Harvard, retenția de apă afectează calitatea vieții a peste 86% dintre femei și 67% dintre bărbați.

Terapeutul Romeo Tudorache a subliniat în cadrul emisiunii ”Vorbește lumea”, de la Pro TV, că dieta și sportul sunt ”foarte importante”, dar că aceasta poate fi combătută și cu masajul, explicând câteva dintre ”terapiile” care transformă pielea cu aspect de portocală într-o piele fină.

”Ventuzo-terapia, adică terapia cu ventuze, este de obicei dedicată masajului terapeutic. Cam tot ce înseamnă tip de masaj a fost conceput pentru masajul terapeutic. De aici încolo, putem să îl upgradăm și să îl transformăm într-un masaj de relaxare și, de ce nu, într-un masaj de remodelare.

Acest tip de masaj, ventuzo-terapia, este foarte bun pentru drenajul limfatic, deci și contra celulitei”, a explicat terapeutul, precizând că un masaj, de oricare, nu trebuie să doară.

”Depinde foarte mult de pielea clientei, pentru că dacă aceasta se înroșește trebuie să reducem din presiunea pusă ventuzei. Celulita, ce trebuie să înțelegem prin ea, este că se află la suprafața pielii și este, practic, rezultatul stilului nostru de viață.

Cum avem grijă de noi, așa ne apare celulita. Noi o combatem cu ajutorul masajului, dar dacă ne alimentăm greșit, automat ea va tot apărea”, a spus Romeo Tudorache. Citește mai departe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel