Ceaiul din codițe de cireşe, beneficii pentru dureri, infecții, sânge și SLĂBIT. Cum îl prepari: Se bea de două ori pe zi

Ceaiul din codite de cirese - Foto: DC MEDICAL
Ceaiul de codițe de cireșe. Ce beneficii are, cum se prepară, când se bea și la ce ne ajută.

Cireșele sunt vedetele acestui sezon, nu numai din cauza prețului enorm pe care-l au la raft, dar și pentru gust și pentru beneficiile pe care le aduc pentru sănătate.

Cum trebuie să arate cireșele bune de consum?

Cireşele bune de consum sunt cele de un roşu strălucitor şi cele purpurii, iar cu cât nuanţa de roşu este mai închisă, cu atât cireşele vor avea un gust mai dulce.

În plus, dacă cireșele sunt prea coapte, s-ar putea ca fructele să aibă deja viermi în ele.

Ei bine, dacă cireșele au o mulțime de beneficii pentru sănătate, stai să vezi ce beneficii are și ceaiul de codițe de cireșe.

Cozile de cireşe sunt recunoscute drept unele dintre cele mai eficiente diuretice naturale, calitate ce le recomandă ca adjuvant în zeci de boli. Reumatismul, guta, cistita, tusea rebelă şi celulita sunt numai câteva dintre problemele ce pot fi atenuate dacă beneficiem de calităţile diuretice ale ceaiurilor din cozi de cireşe, spun fitoterapeuţii, citați de frunza-verde.ro.

Consumul regulat de ceai de cozi de cireșe contribuie la funcționarea optimă a aparatului urinar, dar și la eliminarea lichidelor reținute în corp. Este recomandat în mod special pentru a trata afecțiunile tractului urinar, de la infecții urinare, la litiază renală. 

Codițele de cireșe conțin vitamina B1, vitamina C și vitamina D.

Datorită efectului diuretic, dar și antioxidanților pe care îi conține, ceaiul de cozi de cireșe este sărac în calorii și crește rezistența organismului în fața mai multor boli.

Ceaiul din codițe de cireșe - cum se prepară

Ceaiul din codițe de cireșe se prepară foarte ușor și are o mulțime de beneficii pentru organism.

Pentru a-l prepara, pune o lingură de cozi de cireșe într-un pahar cu apă clocotită (250 ml de apă) și lasă la infuzat pentru 5-10 minute.

Strecoară ceaiul din cozi de cireșe și bea de două ori pe zi (dimineața și seara), cu aproximativ jumătate de oră înainte de masă, în cure de 30 de zile, maxim.

Ceaiul din codițe de cireșe - ce beneficii are pentru sănătate


Printre beneficiile ceaiului din codițe de cireșe se numără:

- Îmbunătățește sănătatea ficatului

- Ajută la scăderea colesterolului

- Curăță rinichii și previne formarea calculilor renali

- Purifică sângele

- Are efect calmant și întărește nervii

- Ajută la slăbit

- Reduce durerile

- Luptă împotriva infecțiilor urinare.

Pentru că are un conținut ridicat de potasiu, cozile de cireșe au un puternic efect diuretic, depurativ și antiinflamator.

Astfel, este recomandat împotriva infecțiilor urinare ușoare, dar și acute.

Pentru asta, se recomandă un consum zilnic de 3 căni de ceai de cozi de cireș pe zi, în cure de 30 de zile.

- Îmbunătățește funcționarea optimă a rinichilor

Pentru durerile din zona lombară, partea inferioară a spatelui, ceaiul de cozi de cireșe este cea mai bună soluție de tratament.

- Luptă împotriva durerilor de stomac

Ceaiul de cozi de cireșe are efect detoxifiant și ajută la ameliorarea mai multor probleme digestive. Consumul regulat de ceai de cozi de cireșe întărește sistemul imunitar și regenerează țesuturile slăbite.

- Reduce tusea agresivă

Ceaiul de cozi de cireșe este un adjuvant natural pentru calmarea tusei.

Pentru ameliorarea simptomelor gripei și răcelii, este recomandată o cană de ceai pe zi.

- Luptă împotriva celulitei și kilogramelor în plus

Cozile de cireșe au efect depurativ și diuretic și ajută la eliminarea rezidurilor din sânge și depozitelor de grăsime.

Împotriva celulitei se recomandă consumul unei căni ce ceai pe zi

- Ajută în reumatism

Se fac băi locale dintr-un pumn de cozi de cireșe într-un litru de apă. Se fierbe până dă în clocot, se lasă la infuzat pentru 10 minute, după care se adaugă în apa de baie pentru picioare și mâini.

Ceaiul din cozi de cireșe - care sunt contraindicațiile

 

Deși nu se cunosc contraindicații ale ceaiului din cozi de cireșe, medicii specialiști recomandă să nu fie consumat de persoanele care deja au pietre mari la rinichi deoarece, prin migrarea lor, se poate ajunge la blocaje renale. Înainte de o cură cu ceai de cozi de cireșe, cel mai indicat este să ceri părerea unui medic specialist.

Litiaza urinară, ce este și cine o face. Dobra: Consumați Vitamina C, lămâie, pătrunjel și APĂ

 

"Litiaza de aparat urinar e o patologie destul de complexă. Ea este încadrabilă în mai multe tipuri în ceea ce înseamnă pietrele. Pietrele sunt și ele de mai multe tipuri, ele sunt formate din mai multe variante chimice, într-o combinație chiar organică și ca să le clasificăm, vom vorbi de cele radio-opace, cele care au în compoziție Calciu.

Litiaza metabolică activă de cistină, care e o piatră foarte, foarte dură. Litiaza tot metabolică de acid uric e cea care are în compoziție un dezechilibru la nivelul purinelor. O fac în general cei care au un consum ridicat de proteine, de aminoacizi.

Litiaza de infecție, fosfat-amoniaco-magneziană. Paradoxal, există și litiază medicamentoasă, la cei care au temutul HIV.

Patologia litiazică este extrem de complexă, extrem de polimorfă. Duritatea calculilor este și ea diferită de la caz la caz.

Vitamina C, cu dificultate, către extrem de rare cazuri poate da feste în litiază. Se indică un tratament anumitor tipuri de litiază, precum cea de acid uric, cu un consum mai ridicat de produse cu Vitamina C, de exemplu lămâie, pătrunjel...

Sigur, consumul hidric este o noțiune cu care aș dori să încep, este extrem de importantă și ține de noțiunea asta de litogeneză, de apariție a pietrelor. Cu cât urina este mai diluată, cu atât aderența substanțelor este mai inhibată. Deci tot auzim: Consumați 2,5 litri de apă, este o indicație sănătoasă. Creștem aportul de apă în funcție de stilul nostru de viață.

Există o predispoziție a pacienților cu obezitate către litiaza complexă de aparat urinar.

Tratamentul pacienților cardiopați poate determina apariția unor anumite tipuri de litiază.

Tratamentul anumitor patologii gastro-intestinale, boli inflamatorii. Litiaza este un domeniu extrem de complex, nu numai tipologia sau variantele litiazice, dar și tratamentul este la fel de complex", a declarat medicul Mihai Dobra, în exclusivitate pentru DC MEDICAL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel