Ceaiul care ameliorează simptomele menopauzei. Are efect antiinflamator și calmant. Este benefic și pentru piele

ceaiul care amelioreaza simptomele menopauzei - FOTO: Freepik
Ceaiul care ameliorează simptomele menopauzei are efect calmant, antiinflamator și poate vindeca rănile. În plus, este benefic și pentru ten.

Ceaiul care ameliorează simptomele menopauzei poate fi utilizat și pentru problemele legate de stomac, diaree ușoară, diabet zaharat, retenție de apă, inflamație și spasme musculare. Unii oameni îl folosesc ca o gargară pentru dureri de gură și gât. Este vorba de ceaiul de crețișoară.

Crețișoara, beneficii

Femeile folosesc ceaiul de crețișoară pentru perioade menstruale grele sau dureroase sau pentru simptome de menopauză. Crețișoara mai poate fi utilizată și pentru a opri sângerarea; îmbunătățirea vindecării rănilor; sau trata ulcere, eczeme, sau erupțiile cutanate.

Crețișoara conține substanțe chimice numite taninuri, care ar putea ameliora diareea, notează indigo-herbs.

Vezi și: De ce te simți somnoros după ce ai mâncat. Care este marea greșeală pe care o faci. Cum să procedezi pentru a-ți reveni energia

Crețișoara, benefică pentru durerile menstruale

Una dintre beneficiile cheie ale crețișoarei este capacitatea sa de a regla menstruația. Stimulează producția de progesteron, care este esențială pentru perioadele regulate. Capacitatea de a spori nivelul de progesteron face din crețișoară una dintre cele mai bune plante pentru a combate problemele de infertilitate. Stimulează ovulația în timp ce acționează ca un tonic uterin, tonificând uterul în pregătirea pentru concepție.

Bogată în taninuri, crețișoara este, de asemenea, folosită pentru a opri sângerările menstruale excesive. Taninurile sale prezintă proprietăți antihemoragice, iar natura sa astringentă o face utilă în menținerea fluxului menstrual excesiv în cazurile de menoragie și în metroragie - când sângerarea menstruală se întâmplă în momente neregulate între menstruații.

Acidul salicilic și quercetina sunt alți compuși care se regăsesc în crețișoară. Aceștia au efecte anti-spasmodice și de ameliorare a durerilor. Cei doi compuși sunt cunoscuți pentru capacitatea lor analgezică și antiiflamatorie.

Vezi și: Mitică Popescu a murit. Ultimele cuvinte înainte de a fi internat în spital: Noroc că sunt călit

Crețișoara, benefică pentru femeile aflate la menopauză

Acțiunea crețișoarei asupra receptorilor de progesteron poate ajuta la reducerea apariției bufeurilor, transpirațiilor nocturne și a altor simptome de menopauză, cum ar fi anxietatea și schimbările de dispoziție.

De asemenea, ajută la abordarea "dominației estrogenului", o afecțiune care afectează multe femei din peri și post-menopauză. Cu mai puține ovulații pe măsură ce îmbătrânesc, femeile produc mai mult estrogen și mai puțin progesteron, ceea ce poate duce la dezechilibrul hormonal care poate provoca ravagii în organism. Capacitatea crețișoarei de a stimula producția de progesteron poate menține acești hormoni importanți în echilibru, ceea ce poate ajuta la atenuarea unei game largi de simptome care sunt frecvent asociate cu menopauza.

Crețișoara, eficientă pentru sănătatea gastro-intestinală

Acidul salicilic regăsit în crețișoară poate stimula digestia, întări sistemul digestiv și ușura crampele stomacale. Natura astringentă și conținutul ridicat de tanin al acestei plante îl face, de asemenea, un remediu excelent pentru diaree. Taninurile ajută la uscarea secrețiilor excesive apoase care apar în cazurile de diaree.

Vezi și: Medicamente pentru GRIPĂ în România. LISTA completă de antitermice, antivirale și antiinflamatoare

Crețișoara poate menține sănătatea pielii

Folosită local, crețișoara are un efect astringent asupra pielii și protejează fibrele de elastină nou formate. Elastinele sunt o proteină din piele care sunt necesare pentru elasticitatea pielii, care împreună cu colagenul și glicozaminoglicanii alcătuiesc țesutul conjunctiv.

Conținutul de tanin este alcătuit din galotannine oligomerice și flavonoide care sunt puternic antioxidante, protejând în continuare pielea de stresul oxidativ și daune. Proprietățile astringente conferite de conținutul ridicat de tanin al crețișoarei ajută la tonifierea și strângerea pielii, reducând aspectul porilor dilatați, ajutând în același timp la menținerea tenului strălucitor și neted.

În cele din urmă, crețișoara este o plantă excelentă pentru vindecarea rănilor, ajuta la repararea pielii deteriorate și este frecvent utilizat pe eczeme, acnee și roșeață.

Cum se prepară ceaiul de crețișoară

Utilizați 1 - 2 lingurite de ceai de crețișiară la o ceașcă de apă clocotită. Lăsați ceaiul la infuzat timp de 5 - 15 minute, iar apoi bucurați-vă de acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel