Cea mai bună dietă pentru sănătatea inimii tale: beneficiile sunt uimitoare

Dieta
Sănătatea inimii este direct influențată de dieta zilnică. Iată câteva sfaturi pentru o dietă care să favorizeze sănătatea inimii.

Studiile au arătat de-a lungul timpului că o nutriție adecvată este esențială pentru sănătatea generală și este un factor deosebit de important în evitarea bolilor cardiovasculare. 

Dar noile cercetări au identificat o dietă care poate duce la un sistem cardiovascular sănătos. 

Studiul, care a fost publicat în Journal of the American Heart Association în iunie 2021, a constatat că participanții care au urmat dieta mediteraneană au avut un risc semnificativ mai mic (26%) de stop cardiac subit decât colegii lor care au aderat cel mai puțin la această dietă, notează Eating Well. 

În schimb, cercetarea a constatat că dieta în stil sudic a crescut riscul de moarte cardiacă subită la 46%.

Studiul a fost realizat cu ajutorul datelor auto-raportate pe parcursul a 10 ani de la cei 21.000 de participanți cu vârste de peste 45 de ani, înscriși în proiectul național de cercetare. 

Citește continuarea pe Spectacola și află în ce cnstp dieta mediteraneană, dar și care este diferența între aceasta și dieta în stil sudic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel