Fanteziile erotice: când devin o problemă și când pot uni cuplul. Radu Leca: Sunt profund bolnave, obscene, îngrijorătoare

fanteziile sexuale - FOTO: Freepik@Flowo
EXCLUSIV
Fanteziile sexuale sunt o componentă complexă a vieții sexuale umane, cu rădăcini adânci în psihicul individual și în dinamica relațională. Când devin acestea periculoase ne-a explicat psihologul Radu Leca.

Fanteziile sexuale sunt imagini, gânduri sau scenarii erotice pe care le experimentăm în mintea noastră și care ne provoacă excitație sexuală. Acestea pot fi diverse și variate, de la simple scenarii romantice până la cele mai elaborate și non-convenționale. Fanteziile sexuale pot fi generate de dorințe personale, experiențe anterioare, influențe culturale sau chiar de stimulii din mediu.

Ele sunt o parte naturală a vieții sexuale umane și pot juca un rol important în excitarea și satisfacția sexuală. Fanteziile sexuale pot fi exprimate în gânduri, conversații erotice sau chiar în practici sexuale consensuale cu partenerii.

Fanteziile sexuale pot varia în funcție de experiențele anterioare, dorințe și nevoi personale, iar unele pot fi considerate tabu sau controversate de către societate. 

Vezi și: Ce înseamnă, de fapt, să faci mișcare. Dr. Alin Popescu: Asta e diferența

Adevărul despre fanteziile sexuale

Fantezii sexuale - FOTO: Freepik

Psihologul Radu Leca a expliacat, în exclusivitate pentru DC MEDICAL, că fanteziile sexuale pot fi generate de o varietate de factori, cum ar fi dorințele personale, experiențele anterioare, influențele culturale sau chiar stimulii din mediu.

"Fanteziile fac parte dintr-o structură contradictorie mentală care face legătura dintre normalitate și anormalitate. Fanteziile, în funcție de traumele pe care individul le-a avut din copilărie și până în prezent, sunt profund bolnave, profund obscene, profund îngrijorătoare pentru că avem trei categorii care se conectează de tulburarea afectivă:

Vezi și: Frumusețea, la indigo. Dr. Dana Miricioiu: Nu se potrivesc tuturor femeilor buzele foarte mari, obrajii proeminenți sau năsucurile mici. Nu este bine

- Fantezii din interiorul BDSM

- Fantezii din interiorul exercițiului erotic denumit sex cu personaje

- Fantezii erotice care implică povești spuse de unul sau de celălalt partener, povești cu iz de scenariu

Atâta timp cât fanteziile nu fac parte din structura BDSM, din structura pedofiliei și a zoofiliei, atunci, fanteziile pot uni cuplul",  a explicat Radu Leca, psiholog, în exclusivitate pentru DC MEDICAL. 

Fanteziile sexuale sunt distincte de comportamentul sexual real și că nu toate fanteziile trebuie să fie puse în practică. Cu toate acestea, în contextul unei relații consensuale și sănătoase, exprimarea și împărtășirea fanteziilor sexuale poate contribui la îmbunătățirea intimității și a satisfacției sexuale pentru ambii parteneri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel