Ce trebuie să știi despre diete. Wasim Nazer: Nu sunt toate la fel. Așa ajungem să ne îngrășăm

ce trebuie sa stii despre diete - FOTO: Freepik
EXCLUSIV
Ce trebuie să știi despre diete. Care este diferența între dietă și regim și de ce unele persoane ajung să se îngrașe după ce urmează o dietă.

Ce trebuie să știi despre diete. O dietă este o combinație de alimente consumate în mod obișnuit de un anumit grup de oameni sau de alte organisme. O dietă echilibrată este o dietă care furnizează toți nutrienții necesari pentru o sănătate bună și o creștere adecvată.

Nici un singur aliment nu poate furniza toți nutrienții de care oamenii au nevoie. Prin urmare, oamenii combină multe tipuri diferite de alimente în mai multe moduri pentru a-și satisface nevoile nutriționale.

Nutrienții de care avem nevoie includ carbohidrați, grăsimi, proteine, minerale și vitamine. Carbohidrații provin în cea mai mare parte din plante și includ amidonul și zaharurile. Grăsimile provin atât din plante, cât și din animale și includ uleiuri vegetale, cum ar fi uleiul de porumb și uleiul de măsline, și grăsimi animale din carne, pește, produse lactate și ouă.

Proteinele se găsesc în aproape toate alimentele, în cantități diferite. Produsele de origine animală, legumele, cerealele integrale și nucile sunt deosebit de bogate în proteine.

Vitaminele și mineralele se găsesc, de asemenea, în majoritatea alimentelor, în cantități variabile. Diferite alimente sunt bogate în diferite vitamine și minerale. Legumele portocalii, cum ar fi morcovii, cartofii dulci și dovleceii, sunt bogate în vitamina A. Citricele conțin multă vitamina C. Carnea, legumele și spanacul furnizează fier. Produsele lactate sunt bogate în calciu.

Majoritatea animalelor au aceleași cerințe alimentare ca și oamenii: vitamine și minerale, proteine, carbohidrați și grăsimi.

Vezi și: De ce este bine să miroși a transpirație. Motivul neașteptat pentru care este considerat un antibiotic natural

Ce sunt dietele

Nutriționistul Wasim Nazer ne dezvăluie care sunt cele mai mari greșeli pe care le putem face în dietă, dar și cum putem să ajungem la greutatea dorită, cu câteva mici ajustări ale stilului de viață.

”Dieta perfectă nu există. Nu e o pagină pe care să o dăm tuturor. Dieta este personalizată. Trebuie să ne gândim că poți să ai 50 sau 80 de kilograme, dar să arăți bine. Sunt multe doamne care au 55 de kilograme și vin și spun că vor să slăbească. Ce să mai slăbească….

Vezi și: Alimentele care trebuie consumate pe măsură ce îmbătrânești. Cum interacționează cu medicamentele

Dietele nu sunt toate la fel. Cel mai important e ca un pacient să meargă la un nutriționist să vadă unde greșește.Toți greșim. De când ne trezim, până adormim, greșim.

Îți fac o dietă specială, care ți se potrivește. Dieta nu este regim. Este un stil de viață. Nu pot să îți dau ceva să slăbești 50 de kg în 3 luni. Kilogramele sunt accumulate în decursul timpului.

O greșeală este că pierzi apa din corp. În prima săptămână ai pierdut 5 kilograme și ești fericită, dar, de fapt, ai pierdut apa din corp. Când te-ai oprit din dieta respectivă, pui kilogramele la loc.

Celulele noastre au o memorie și când slăbești într-o perioadă foarte scurtă, celulele cred că te-ai îmbolnăvit și nu le dai de mâncare.

Vezi și: Ceaiul care te face să adormi imediat. Cu cât timp înainte de culcare trebuie consumat

Dacă ai ajuns repede de la 100 de kg la 90, te oprești acolo. Te plictisești și te întorci la viața ta normală. Te vei întoarce la 110 kg, celulele mai adaugă în depozit. Oamenii pleacă cu un regim și după 3-4 ani ajung la 110 kg. Corpul mai face depozit.

Așa ajungem să ne îngrășăm decât să slăbim”, a explicat Wasim Nazer, medic nutriționist, în exclusivitate la DC MEDICAL și Spectacola, în cadrul emisiunii Pastila de Sănătate.

Vezi mai multe în VIDEO:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel