Ce trebuie să mâncăm în funcție de forma dinților și De Ce ne cad dinții de la o vârstă. Doru Negru: Și noi ce facem? Ne punem dinți de fier și măsele de oțel

Ce trebuie să mancam in functie de forma dintilor - Foto: Freepick @Racool_studio @valeria_aksakova
EXCLUSIV
Medicul Doru Negru a dezvăluit ce suntem făcuți să mâncăm în funcție de forma dinților.

Toate vietățile au dinții adaptați pentru a mânca anumite tipuri de alimente.

De exemplu:

- erbivorele, pentru că se hrănesc cu plante, au molari puternici și aplatizați, făcuți pentru a măcina frunze și canini mici sau inexistenți.

Deoarece materia vegetală este adesea dificil de descompus, molarii ierbivorelor sunt mai largi și mai turtiți, concepuți pentru a măcina alimentele și pentru a ajuta la digestie. Incisivii erbivorelor sunt ascuțiți pentru a rupe plantele, dar este posibil ca aceștia să nu fie prezenți atât pe maxilarul superior, cât și pe cel inferior.

- carnivorele, mâncătoarele de carne din lumea animală, au dinți canini foarte bine definiți pentru a sfâșia carnea, combinați cu un număr uneori limitat de molari.

Carnivorele au un set de dinți foarte diferiți de cei ai ierbivorelor. Acest lucru are sens, deoarece au și o dietă diferită. Un carnivor își va folosi dinții pentru a captura pradă înainte de a o mânca. Incisivii ascuțiți și dinții canini ascuțiți sunt perfect concepuți atât pentru a incapacita cât și pentru a mânca o masă.

- omnivorele, pentru că mănâncă atât carne, cât și plante, au o combinație de dinți frontali ascuțiți și molari pentru măcinat.

Ei bine, oamenii sunt omnivori, ceea ce înseamnă că mâncăm o varietate de alimente, inclusiv carne și materii vegetale.

Ce trebuie să mâncăm în funcție de forma dinților noștri

 

Dinții umani nu sunt indicativi pentru ceea ce veți vedea exact în gura tuturor omnivorelor. Fiecare omnivor va avea dinți care sunt adaptați în mod specific la dieta pe care aceste animale o consumă. Se spune că animalele cu dinți precum cei umani, care își folosesc molarii pentru măcinare și incisivii și caninii pentru a rupe sau a sfâșia, au o dentiție heterodontă.

Fiecare dinte este conceput pentru un rol specific în procesarea alimentelor consumate.

Despre ce suntem făcuți să mâncăm în funcție de forma dinților ne-a vorbit și Doru Negru, medic diabetolog și de boli interne la Spitalul Clinic SANADOR, care ne-a dezvăluit pentru ce anume sunt făcuți dinții noștri și ce ar trebui să mâncăm în funcție de forma lor.

"Dacă ne uităm în gură, vedem că avem dinți. Dacă nu-i avem, ne-am pus dinți de fier și măsele de oțel. La o vârstă oarecare, încep să ne cadă dinții ca să nu mai mâncăm.

Și noi ce facem? Noi ne punem dinți de fier și măsele de oțel ca să putem mânca.

Dacă ne uităm la dinți, vedem ce suntem noi făcuți să mâncăm, așa cum a hotărât bunul Dumnezeu, mama natură când ne-a făcut.

Ne-a dat incisivi de ros și măsele de triturat (n.r. a fărâmița o substanță solidă în particule fine).

Și ne-a dat vagi urme de canini de sfâșiat.

Deci noi suntem omnivori, predominând ierbivori. Noi trebuie să mâncăm de toate", a declarat medicul Doru Negru, în exclusivitate pentru DC Medical.

Trebuie să știi:

Ceaiul care calmează tusea, vindecă herpesul și reface plămânii. Este cel mai puternic expectorant natural

Teo Trandafir, dietă. Ce mănâncă în fiecare zi: Nu o pot savura ca oamenii obișnuiți! Sincer, banii de mâncare au dispărut!

Sângeretele, beneficii pentru sănătate. Conține Fier și Seleniu. La ce să fii atent când îl mănânci

Piatra la rinichi, litiaza renală: cauze, simptome. Metoda care distruge piatra în fragmente ca de nisip. Geavlete: Lumea trebuie să știe. Sunt impresionat! România, plină de această boală

Resveratrolul din vinul roșu, efecte pentru sănătate. Câte pahare de vin poți să bei într-o zi

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel