Ce trebuie să faci dacă ți-ai luxat piciorul. Dr. Vladimir Pușcașu: Măsuri antiinflamatorii

luxatie - FOTO: Freepik@pvproduction
EXCLUSIV
Ce trebuie să faci dacă ți-ai luxat piciorul. Care sunt cele mai eficiente măsuri ce trebuie luate, chiar dacă nu ai dureri.

Publicitate

O luxație la picior este o accidentare destul de frecventă, care poate surveni în urma unei căzături, unei mișcări bruste sau unui impact direct. Aceasta poate afecta atât oasele, cât și ligamentele, fiind adesea însoțită de durere intensă, umflare și imposibilitatea de a mișca articulația afectată. Deși poate părea o problemă minoră la început, este esențial să acționezi rapid și corect pentru a minimiza daunele și a preveni complicațiile pe termen lung. 

Ce trebuie să faci dacă ți-ai luxat piciorul

Dr. Vladimir Pușcașu, medic primar în Ortopedie și Traumatologie la Spitalul Clinic SANADOR, a explicat, în exclusivitate la DC Medical și DC News care este primul pas în tratamentul leziunilor ușoare.

"De cele mai multe ori, pacienții simt că au făcut o leziune, nu se plâng de mari dureri și își pot relua mersul. Atunci se pot lua măsurile antiinflamatorii standard care constau în aplicarea de gheață, în reprize de câte 20 de minute, de trei ori pe zi, poziția elevată a piciorului, care înseamnă un drenaj mai bun al edemului format și evitarea efortului fizic. 

De asemenea, ar fi utilă și o fașă elastică temporară, până la momentul aplicării unei orteze. Asta va ajuta pacientul să scadă edemul local și durerile. De asemenea, poate să opteze pentru un tratament antiinflamator oral și unul local.

În afară de chestia asta, trebuie să își programeze o vizită la medicul ortoped pentru a putea să urmeze un tratament ghidat", a explicat dr. Vladimir Pușcașu, medic primar Ortopedie și traumatologie, cu competențe în traumatologie generală și traumatologie sportivă, artroplastie totală de șold și genunchi, cura chirurgicală Hallux Valgus, osteotomie de corecție și ortopedie oncologică la Spitalul Clinic SANADOR, în exclusivitate la DC Medical și DC News. 

Ce trebuie să faci dacă ți-ai luxat piciorul - FOTO: Freepik@alicephoto

Importanța consultului ortopedic

Deși măsurile de auto-îngrijire pot fi eficiente pentru a atenua simptomele, este esențial ca pacienții să consulte un medic ortoped cât mai curând posibil.

"Dacă vine la medicul ortoped după o lună, e destul de târziu",  a explicat dr. Vladimir Pușcașu, medic primar Ortopedie și traumatologie, cu competențe în traumatologie generală și traumatologie sportivă, artroplastie totală de șold și genunchi, cura chirurgicală Hallux Valgus, osteotomie de corecție și ortopedie oncologică la Spitalul Clinic SANADOR, în exclusivitate la DC Medical și DC News. 

Leziunile minore, deși adesea nu sunt însoțite de dureri insuportabile, necesită o abordare atentă pentru a preveni complicațiile pe termen lung. Tratamentul corect și la timp poate face diferența în recuperarea completă a pacientului.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel