Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de la măsline

Foto: Freepick @Racool_studio
Ce beneficii au sâmburii de măsline și ce se întâmplă dacă îi înghiți. 

Fiecare dintre noi dă sâmburii la o parte când mănâncă măsline sau chiar cumpărăm direct măsline fără sâmburi, pentru că magazinele oferă această opțiune pentru clienți.

Cu toate acestea, puțini sunt cei care știu că sâmburii de măsline oferă organismului nostru o mulțime de avantaje, fiind, de altfel, printre cei mai sănătoși sâmburi.

Sâmburii de măsline nu sunt otrăvitori, iar explicația că multe păsări și alte animale mănâncă măslinele direct din copaci poate fi un argument bun. Sâmburii sunt în principal lignină, adică o componentă majoră a lemnului, deci dacă, din greșeală, ai înghițit unul, cel mai sigur el va trece nestingherit prin organism.

Deși măslinele pot fi consumate fără probleme direct din borcan sau recipientul în care au fost cumpărate, specialiștii recomandă să le clătiți sub apă rece înainte de a le servi.

Astfel, se elimină cea mai mare parte a saramurii și a sodiului care acoperă măslina și care pot diminua aroma propriu-zisă.

Ce beneficii au sâmburii de măsline și ce se întâmplă dacă îi înghiți

 

1. Purifică sângele

Pudra din sâmburi de măsline este un ingredient excelent pentru organism, având în vedere că favorizează eliminarea toxinelor din el.

2. Ajută persoanele care au o circulație deficitară

Sâmburii de măsline aduc beneficii şi persoanelor care au circulaţia sângelui deficitară.

Praful obţinut în urma măcinării lor poate fi consumat în diferite băuturi şi salate, dar pentru rezultate eficient, este indicat să optezi pentru lichide.

3. Ajutor de nădejde pentru piele

Pudra din sâmburi de măsline te ajută dacă pielea și-a pierdut din vitalitate. 

Pentru rezultate, este important să adaugi praful respectiv într-un pahar cu apă călduţă şi să îl consumi dimineaţa, pe stomacul gol.

De asemenea, îl poţi folosi pentru prepararea unor măşti naturale, combinând praful de sâmburi cu miere, iaurt, suc de lămâie şi ulei de migdale dulci. Astfel, pielea ta va fi fină şi strălucitoarea la final.

4. Scrub excelent pentru piele

Dacă ai o piele sensibilă, care se înroșește ușor și nu reacționează prea bine la produsele din comerț, sâmburii de măsline se pot dovedi un scrub excelent dacă sunt măcinați mai gros.

Îl poți aplica pe pielea printr-un masaj delicat cu mişcări circulare.

5. Ajutor în digestie, ajutând stomacul și colonul

Contrar așteptărilor, sâmburii de măsline îţi vin în ajutor dacă ai probleme cu digestia. Dar în formă de pudră.

În acest fel, tractul digestiv se va regla cu timpul şi nu vei mai avea probleme cu constipaţia şi balonarea.

6. Ajutor pentru diabetici

Pentru asta, tot ceea ce trebuie să faci este să zdrobeşti 200 g de sâmburi uscaţi, după care să îi depozitezi într-o pungă de hârtie. În fiecare dimineaţă, pune câte o linguriţă de pulbere la o cană de apă, apoi lasă recipientul pe foc până dă apa în clocot. După aceea, aşteaptă ca soluţia să se mai răcească puţin, strecoar-o şi bea-o încet, pe stomacul gol.

Mai mult, se pare că sâmburii de măsline ar fi de ajutor și în cazul infertilității la femei, iar dacă ai hemoroizi și vrei să scapi de ei, poți rezolva această problemă cu ajutorul lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel