Ce să pui în cafea pentru a preveni ridurile și a întări oasele. Jennifer Aniston, rețetă: Are gust de desert

Ce să pui în cafea pentru a preveni ridurile și a întări oasele - Foto: Freepick @wayhomestudio
Care este ingredientul de pus în cafea care previne ridurile și face pielea catifelată și oasele puternice. 

Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume, mulți oameni se bucură de consumul de cafea de la primele ore ale dimineții. Pe de altă parte, colagenul este o proteină structurală majoră pe care organismul o sintetizează în mod natural. Cu o treime din compoziția proteică a corpului, colagenul este cel mai abundent din organism.

Colagenul are rolul de a face oasele puternice, de a permite pielii și tendoanelor să se întindă, dar și de a ajuta pielea să se refacă după o rănire.

Organismul produce în mod natural colagen până la 25 de ani, iar după această vârstă începe să scadă, însă la femei scade mai mult după menopauză. 

Ei bine, cafeaua și colagenul pot fi combinate și, potrivit nutriționistului Ashley Jordan Feira, "o linguriță de colagen, cu vârf, în cafea nu formează doar o pereche delicioasă, ci și una de compuși bioactivi unici".

"Nu obții doar peptidele de colagen, nutrienții care susțin colagenul, cum ar fi vitaminele C și E (presupunând că sunt furnizate în formula ta de colagen), ci și numeroși (se crede că sunt sute) fitonutrienți furnizați de planta de cafea în sine. Și dacă nu este decofeinizată, atunci cofeina bioactivă nativa este prezentă pentru numeroasele sale beneficii nootropice și de energizare a minții/corpului și concentrare", a mai spus nutriționistul.

Vezi și: Adevărul despre cafeaua decofeinizată. Ce se întâmplă dacă o bei. Ce substanțele CHIMICE sunt folosite și în ce BOLI e implicată

Unii oameni consideră că este mai ușor să respecte o rutină obișnuită de colagen, incorporând-o în cafeaua de dimineață. Iar un bonus îl reprezintă faptul că, din punct de vedere pur experimental, o linguriță de colagen îți face cafeaua mult mai cremoasă.

La ce ajută colagenul în cafea

Mulți consideră că aceasta este o modalitate ideală de a încorpora mai mult colagen în dieta lor. Datorită gustului său mai degrabă neutru, versiunea fără aromă poate fi adăugată cu ușurință în alimente și băuturi fără a le afecta semnificativ aroma.

Atunci când adăugați colagen în cafea, principala preocupare poate fi efectul temperaturilor ridicate asupra calității suplimentului. În general, atunci când sunt expuse la temperaturi ridicate sau la soluții acide și alcaline, proteinele se denaturează, modificându-și ușor structura.

Acest lucru este important deoarece peptidele de colagen sunt de obicei fabricate prin expunerea pieilor de animale la o soluție acidă sau alcalină pentru a elibera colagenul. Apoi, pieile sunt fierte în apă la temperaturi de până la 88ºC pentru a extrage în continuare peptidele de colagen.

Totuși, dacă proteinele de colagen sunt expuse la temperaturi și mai ridicate, poate avea loc un proces numit degradare, care descompune și mai mult proteina. În acest moment, proteina poate să nu mai funcționeze la fel, făcând suplimentul inutil.

Un studiu care a expus proteinele de colagen la temperaturi de 150-420ºC  a observat că degradarea lor inițială a avut loc la aproximativ 150ºC (302ºF).

Acestea fiind spuse, cafeaua este preparată de obicei la 195-205ºF, un interval de temperatură mult mai mic, potrivit Healthline.

Astfel, atâta timp cât cafeaua este sub 150ºC atunci când adăugați suplimentul de colagen, este puțin probabil ca calitatea pulberii să fie afectată.

1. Piele: peptidele de colagen hidrolizat pot favoriza o hidratare mai bună, ducând astfel la îmbunătățirea calității pielii. Mai exact, cercetarile au arătat că pudra de colagen poate susține elasticitatea pielii și poate reduce liniile fine.

Un studiu clinic a constatat că nivelul de umiditate la nivelul pielii al participanților era de șapte ori mai mare decât al celor care nu au luat suplimente de colagen.

2. Păr și unghii: suplimentele de colagen furnizează mulți dintre aminoacizii și nutrienții necesari pentru creșterea părului.

"Aminoacizii sunt elementele de bază ale keratinei, materialul din care este făcut părul", a mai spus dermatologul Joshua Zeichner.

Același mecanism face ca suplimentele de colagen să fie excelente și pentru creșterea unghiilor: un studiu a constatat că atunci când pacienții au luat colagen zilnic timp de 24 de săptămâni, a ajutat la susținerea sănătății unghiilor, inclusiv creșterea mai rapidă și impiedicarea ruperii acestora.

3. Intestin: Potrivit revistei Gastroenterology, suplimentele de colagen pot ajuta la susținerea mucoasei stomacului. Specialistul în sănătatea intestinului, Vincent Pedre, spune: "Din aceleași motive pentru care colagenul ajută la construirea țesutului muscular, servește ca o sursa excelentă de nutrienți pentru susținerea celulelor cu divizare rapidă, care căptușesc interiorul intestinului".

Cercetarile au descoperit, de asemenea, ca nivelurile anumitor tipuri de colagen sunt mai scazute la persoanele cu probleme digestive.

4. Articulații: Colagenul este o componentă structurală a articulațiilor noastre, ajutând țesuturile să fie mai ferme, mai elastice și să reziste la întindere. Când vine vorba de suplimente de colagen, cercetarile sustin capacitatea acestora de a îmbunătăți mobilitatea și confortul articulațiilor. Un studiu a arătat că atunci când sportivii au luat în mod regulat colagen, sănătatea generală a articulațiilor s-a păstrat foarte bine.

5. Mușchi: Pe lângă piele, oase, cartilaj și articulații, colagenul se găsește și în mușchii noștri. Deși colagenul nu este, din punct de vedere tehnic, o proteină completă, încă furnizează opt din cei nouă aminoacizi esentiați care pot contribui la masa musculară, mai ales atunci când este asociat cu exerciții fizice și o dietă echilibrată.

Un mic studiu clinic a demonstrat că bărbații care au consumat zilnic suplimente cu colagen și au urmat un program de antrenament de forță au câștigat mai multă masă musculară decât cei care au urmat programul fără a lua colagen, scrie Andreea Raicu pe blogul ei.

De ce să faci baie în lapte. Secretul antic al Cleopatrei, beneficii uimitoare pentru sănătate

Cum se utilizează colagenul în cafea


- Preparați-vă cafeaua în mod obișnuit.

- Măsurați o porție de proteină de colagen, de obicei aproximativ 20 de grame.

- Amestecați ușor pulberea în cafeaua dvs. până când este complet dizolvată, potrivit Healthline.

Jennifer Aniston, shake de colagen 

 

Celebra actriță Jennifer Aniston adaugă acest ingredient în cafea, dimineața și le-a împărtășit fanilor micul său secret.

Rutina de dimineață a lui Jennifer Aniston nu constă în nimic ieșit din comun: meditează, scrie în jurnalul ei, iese la plimbare cu câinii e și bea cafeaua ei cu colagen.

Starul din serialul Friends recunoaște că acest supliment îi ajută să-și mențină pielea strălucitoare și articulațiile în formă bună, motiv pentru care a devenit un supliment cheie la vârsta de 52 de ani.

Shake-ul de colagen cu ciocolată este făcut cu acest supliment, care, spune ea, "are gust de desert".

Pentru rețeta shake-ului de colagen ai nevoie de:

- 1 lingură pudră de colagen

- 1 cească de cafea neagră

- lapte sau băutură vegetală după gust

- spumă de lapte

- 1 linguriță scorțișoară

Pentru a prepara cafeaua actriței trebuie pur și simplu să adaugi în ceașcă o lingură de pudră de colagen, cafea, lapte, spumă (dacă amesteci laptele îl vei obține ușor) și scorțișoară ca topping.

Actrița a recunoscut într-un interviu pentru Well+Good că încearcă să ducă un stil de viață sănătos, nu doar făcând mișcare, ci și încercând să mănânce echilibrat în cadrul postului intermitent 16:8 pe care îl practică de obicei.

"Țin post intermitent, adică nu mănânc nimic dimineața. Am observat o mare diferență în a sta fără mâncare solidă timp de 16 ore", a declarat Jennifer Aniston pentru CNBC.

Meningiomul, cancerul frecvent al femeilor. Ce este, unde se dezvoltă, ce simptome are: Credeam că e de la tensiune / Se malignizează mai repede decât înainte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel