Cum să dai "șunculița" pe "mușchiuleț". Cel mai bun sport care topește grăsimea. Lygia Alexandrescu: Asta e una dintre greșeli

Cum sa dai sunculita pe muschiulet - Foto: Freepick @Anastasia Kazakova
EXCLUSIV
Care e cel mai bun truc să slăbești și ce să faci dacă vrei să pui mușchi pe tine. Care e cel mai bun sport care te ajută să dai joc grăsimea.

"Dacă ne referim la sălile de fitness, de mișcare, aerobic, culturism, vor fi chiar decontate sau vor putea să le deducă fiscal angajatorii. În cât timp ar trebui să parcurgă, natural, etapele, de la tipul slăbănog cu ochelari până la cel fioros cu muschi... dacă nu ar folosi aceste stimulente?", a întrebat Val Vâlcu.

"Totul trebuie să înceapă cu un set de analize. Se merge la sală, se cumpără după ureche suplimente care nu au nicio legătură cu starea de sănătate.

În mod natural, durează. Constant, lucrând de cel puțin 3 ori pe săptămână, măcar o oră dacă ne referim la masă musculară, efort mixt, aerob, anaerob și apoi constant anaerob, adică de dezvoltare a fibrei musculare albe, cele care se vede masivă pe corp, atunci vorbim de 6 - 9 luni de efort constant. Lucru care nu e așa de rău până la urmă, pentru că dacă vorbim de tipul slăbănog, atunci vorbim și de ceva ereditar, și o genă de a fi cu o masă musculară mai redusă. Dar lucrurile se pot corecta constant, se întâmplă în timp.

Motivația zilei: De unde vin gândurile negre. Cu ce ești dator viitorului

Semnul de pe mână care arată dacă că ai cancer sau boli de inimă. Testul îți arată câți ani mai ai de trăit

Ce se întâmplă dacă bei lapte vechi. Boala gravă pe care o poți face. Cum îți dai seama că nu este bun de consumat

Din păcate oamenii vor repede și atunci apelează la metodele care nu au rezultate pe termen lung, clar!", a declarat Lygia Alexandrescu, nutriționist acreditat de Comitetul Internațional Olimpic.

"Dacă în generația mea într-o școală era un gras, acum era un singur slab. Restul toți erau plinuți, băieți, fete", a remarcat Val Vâlcu, fiind completat de medicul nutriționist Lygia Alexandrescu care a spus că: "Sedentarismul, stilul de viață și mâncatul din pachețel duc la asta".

Ce să faci dacă vrei să dai șunculița pe mușchiuleț. Cum trebuie să procedeze băieții care vor asta

 

"Este un schimb care se poate face foarte eficient dacă se schimbă niște obiceiuri:

- înlocuim urcatul cu liftul cu urcatul pe scări

- înlocuim mersul cu mașina cu mersul pe jos

- practicarea orelor de sport pe bune, nu stat pe băncuță", a mai spus Lygia Alexandrescu.

Care e cel mai bun spot pentru a scăpa de șunculiță

Mai mult, medicul nutriționist ne-a explicat care este cel mai bun sport pentru a putea slăbi. Potrivit ei, este important ca înainte de orice, dacă ne dorim să punem și ceva mușchi, este să slăbim și să dăm jos masa de grăsime.

"Sportul aerob. Dacă vorbim despre schimbare din șunculiță în masă musculară în țesut nobil, atunci vorbim despre reducerea porțiilor și asta e foarte important. Nu mai mâncăm orice, oricând.

Reducerea aportului de sare, pentru că noi avem copii care mănâncă extrem de sodat, pentru că se mănâncă mult fast-food.

Limitarea grăsimilor saturate și iar vorbim despre fast-food, din mezeluri, brânzeturi procesate. Aceste intervenții conduc foarte bine, împreună cu mișcare aerobă precum: mersul la tenis, mersul pe bicicletă, fotbal...

Nu haltere, nu culturism, nu în momentul în care e masă grăsoasă semnificativă. Țesutul grăsos va fi combătut prin efort aerob, pentru că atunci ajungem la lipide, la grăsimi.

Întotdeauna un maratonist va fi slab, pentru că el folosește grăsimile ca rezervor de energie, fiind un efort de lungă durată, spre deosebire de un halterofil definit, pentru că nu folosește oxigenul, ci doar fosfocreatina ca sursă energetică. 

Deci va urma o dezvoltare de masă musculară, dar după ce s-a pierdut din greutate. 

Asta e una dintre greșelile care se fac, să mergi la sală să slăbești. 

Nicio reacție chimică din Univers, bio-chimică, nu ne confirmă că prin contracție musculară, prin întâlnire a celor două proteine, actină, miozină, rezultă lipoliză și arderi de grăsimi. 

Efortul aerob, folosim grăsimile și ultima parte a circuitului pe care-l face respectivul doritor va fi de tip anaerob, adică va trage de fiare, mai întâi greutăți mici, multiple, apoi greutăți mai mari, după ce oasele și corpul sunt pregătite pentru greutăți mai mari", a conchis Lygia Alexandrescu.

Vezi mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel