Ce mănâncă nutriționiștii înainte de culcare

Nutriție
Este sănătos să mănânci înainte de culcare? Aceasta este întrebarea pe care profesioniștii din domeniul sănătății o aud des. Răspunsul depinde de propriile preferințe, de ceea ce ați mâncat pe parcursul zilei și dacă ați asimilat sau nu suficienți nutrienți.

Jessica Spiro obișnuia să mănânce o gustare înainte de culcare, însă a renunțat după ce a realizat că acest obicei a împiedicat-o să îi fie foame dimineața și astfel să renunțe la micul dejun. "Acum, corpul meu îmi mulțumește cu un somn mai liniștit și cu un stomac gol când mă trezesc", spune ea, potrivit health.usnews.com.

Joan Salge Blake, care a scris "Nutrition & You" ("Nutriție și tu"), a constatat că "acest obicei zilnic a început să-i facă rău greutății. Cercetările sugerează că mâncarea seara poate fi metabolizată diferit, făcând mai greu să-ți administrezi greutatea".

Cu toate acestea, mulți dieteticieni aleg o gustare înainte de culcare. Iată câteva dintre alegerile pe care aceștia le fac, potrivit sursei citate:

Semințe de dovleac

Kathy Siegel, consultant în domeniul nutriției la TriadToWellness.com, alege o porție de semințe de dovleac, care satisface 35% din doza zilnică recomandată de magneziu. "Magneziul nu numai că ajută la reglarea tensiunii arteriale, a zahărului din sânge și a funcției musculare și nervoase, dar cercetările au arătat, de asemenea, că alimentele bogate în magneziu, cum ar fi semințele de dovleac, vă pot ajuta să vă îndrumați ciclurile de somn-trezire, pentru a vă ajuta să rămâneți calm și relaxat", spune Siegel.

Ceai de plante

Uneori, nu e vorba de ceea ce mănânci, ci mai degrabă de ceea ce bei. "În jur de ora 20.00 - 21.00, în fiecare noapte, beau o ceașcă de ceai din plante", spune Samantha Cassetty. "Chiar și în lunile de vară, mi se pare calmant ritualul", spune Cassetty.

Un pahar cu lapte

Când lui Lauren Manaker de la NutritionNowCounseling.com i se face foame seara, îi place să bea o cană de lapte înainte de culcare. "Combinația de proteine, carbohidrați și grăsimi mă menține mulțumită. De asemenea, laptele ajută la creșterea nivelului de serotonină și joacă un rol în reglementarea somnului", zice Manaker.

Struguri înghețați

Julie Lichtman optează pentru struguri înghețați ca gustarea ei de noapte. "Acestea sunt cantitatea perfectă de dulceață și gust. Trucul este găsirea echilibrului și nu exagerarea, mai ales noaptea târziu", spune ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel