Ce este AFAZIA, boala de care suferă Bruce Willis. Va RENUNȚA la actorie

Ce este afazia, boala de care suferă Bruce Willis - Captură foto: Youtube Extratv
Care este motivul pentru care Bruce Willis renunță la cariera de actor? De ce boală suferă acesta?

Bruce Willis este un actor celebru, cunoscut în special datorită filmelor "Greu de ucis". Din păcate, acesta se luptă cu o boală gravă, iar familia a făcut astăzi primele declarații: "Anunțăm că iubitul nostru Bruce s-a confruntat cu anumite probleme de sănătate şi a fost diagnosticat recent cu afazie, care îi afectează capacităţile cognitive. În urma acestui fapt, Bruce se va retrage din cariera care a însemnat atât de mult pentru el".

Ce este afazia?

Bruce Willis suferă de afazie, o tulburare de limbaj care este însoțită de modificări ale funcțiilor cognitive. Familia actorului adaugă: "Aceasta este o perioadă cu adevărat dificilă pentru familia noastră și apreciem iubirea, compasiunea și suportul vostru. Mergem mai departe împreună ca o familie puternică".

Afazia apare în urma afectării zonei din creier responsabile de exprimarea cuvintelor și înțelegerea acestora. Pacienții cu această afecțiune nu se vor putea exprima nici în scris, iar principalele cauze ale bolii sunt accidentele vasculare cerebrale, traumatismele sau tumorile de la nivelul creierului.

Simptome

Potrivit hopkinsmedicine, există 3 forme ale bolii: afazia expresivă, afazia receptivă și afazia globală.

Afazia expresivă (afazia Broca) se caracterizează prin înțelegerea celorlalți, dar exprimarea în propoziții scurte. Persoanele care suferă de această formă de boală pot elimina unele cuvinte complet din vocabular. De obicei, leziunile din creier cauzează și deficite motorii. Pacienții pot prezenta slăbiciune pe partea dreaptă a corpului sau paralizie la nivelul mâinii sau a piciorului drept.

Pacienții care suferă de afazie receptivă (afazia Wernicke) se exprimă în propoziții lungi, care creează confuzie, folosesc cuvinte care nu sunt necesare sau pot inventa cuvinte noi. De obicei, aceștia au dificultăți și în a înțelege ce vorbesc ceilalți.

Afazia globală este cea mai gravă formă de boală, iar persoanele cu această afecțiune au probleme atât în a înțelege cuvintele, cât și în exprimarea lor. 

Vezi și: Cum a descoperit Cătălin Botezatu că are CANCER la colon: I-am spus că simt înțepături în dreapta! Am simțit că se crapă tot

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel