Ce efect au antioxidanții asupra procesului de îmbătrânire. Vei fi surprins

 Aspectul tenului rămâne tânăr         Foto: pinkvilla.com
Antioxidanții sunt compuși care pot contracara moleculele instabile numite radicali liberi care deteriorează ADN-ul, membranele celulare și alte părți ale celulelor. 

Radicalii liberi sunt dăunători și pot afecta negativ aspectul pielii, dar sunt inevitabili; organismul uman generează radicali liberi ca răspuns nu numai la factorii de mediu adverși comuni, cum ar fi fumul de tutun, razele ultraviolete și poluarea aerului, dar radicalii liberi sunt, de asemenea, un produs secundar natural al proceselor celulare ale organismului.

În timp ce procesul de îmbătrânire este inevitabil, unii specialiști în sănătate consideră că este posibil să se mențină un aspect mai bun sau să se încetinească îmbătrânirea prematură prin includerea în alimentație a suplimentelor de antioxidanți pentru a ajuta la combaterea radicalilor liberi.

"Oxidarea este un proces din organism prin care se acumulează metaboliți reactivi ai oxigenului de-a lungul multor ani, iar aceștia sunt dăunători pentru organism. De asemenea, pe măsură ce îmbătrânești, sistemul tău imunitar devine mai puțin activ. Din fericire, vitaminele și mineralele colaborează cu sistemul imunitar și au proprietăți antioxidante pentru a scădea riscul de boli legate de vârstă", spune Dr Scott Antoine pentru Insider.

Printre exemplele de vitamine care pot încetini apariția îmbătrânirii se numără curcumina, care provine din planta turmeric și care posedă proprietăți antiinflamatorii; colagenul, o proteină naturală prezentă în organism care îmbunătățește elasticitatea pielii; resveratrolul, un antioxidant din vinul roșu; și vitamina C, care ajută la stimularea sistemului imunitar.

Ce alimente pot inversa aspectul îmbătrânirii?

Potrivit Healthline, alimentele bogate în antioxidanți pot ajuta la îmbunătățirea aspectului pielii, iar creșterea consumului de fructe și legume este cea mai eficientă modalitate de a încorpora antioxidanți în dieta ta.

Citește continuarea pe Spectacola și află ce alimente ar trebui să consumi pentru păstrarea tenului tânăr.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel