Ce ar trebui să facă femeile ca să prevină cancerul. Recomandările dr Patriciu Achimaș-Cadariu
22 oct 2020 / 17:19

Tânără   Foto: Pixabay
EXCLUSIV
Dr Patriciu Achimaș-Cadariu a explicat la Interviurile DC News și DC Medical ce ar trebui să facă reprezentantele sexului frumos să prevină apariția cancerului.

Invitat la Interviurile DC News și DC Medical, dr Patriciu Achimaș-Cadariu a vorbit despre prevenția cancerului la femei. A exemplificat prin două măsuri. ”Screening-ul poate fi acceptat în varianta lui epidemiologică la cancerul de col uterin și cancerul de sân. Am dedicat sesiunea de anul acesta (n. r. a Forumului de OncoGinecologie) cancerului de col uterin pentru că e o problemă de sănătate publică”, a afirmat acesta.

Specialistul mai spune: 

”Incidența și mortalitatea în România este cea mai mare în Europa și eforturile trebuie susținute. Din păcate, această epocă a COVID-ului nu a fost una care să îmbunătățească lucrurile. Dimpotrivă. Recomandările Societății (n. r. de Obstretică și Ginecologie) la nivel mondial au fost de a opri recoltarea de examen citologic Babeș-Papanicolau. Și acest lucru nu ajută deloc. Să nu uităm că există și vaccinare, și să nu uităm și de eșecul campaniilor de vaccinare din 2007, 2008”. 

G Ad:

Ştiri Recomandate

12 probleme de sănătate pe care le poți avea dacă stai prea mult pe scaun
4 zodii slabe mental și instabile
Apa de cocos, cum te poate ajuta să slăbești
Cât ar putea trăi oamenii: limita absolută, 150 de ani
3 alimentare care sporesc concentrarea
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri