Ce ar trebui să facă femeile ca să prevină cancerul. Recomandările dr Patriciu Achimaș-Cadariu
22 oct, 17:19
Dr Patriciu Achimaș-Cadariu a explicat la Interviurile DC News și DC Medical ce ar trebui să facă reprezentantele sexului frumos să prevină apariția cancerului.
Tânără   Foto: Pixabay
EXCLUSIV

Invitat la Interviurile DC News și DC Medical, dr Patriciu Achimaș-Cadariu a vorbit despre prevenția cancerului la femei. A exemplificat prin două măsuri. ”Screening-ul poate fi acceptat în varianta lui epidemiologică la cancerul de col uterin și cancerul de sân. Am dedicat sesiunea de anul acesta (n. r. a Forumului de OncoGinecologie) cancerului de col uterin pentru că e o problemă de sănătate publică”, a afirmat acesta.

Specialistul mai spune: 

”Incidența și mortalitatea în România este cea mai mare în Europa și eforturile trebuie susținute. Din păcate, această epocă a COVID-ului nu a fost una care să îmbunătățească lucrurile. Dimpotrivă. Recomandările Societății (n. r. de Obstretică și Ginecologie) la nivel mondial au fost de a opri recoltarea de examen citologic Babeș-Papanicolau. Și acest lucru nu ajută deloc. Să nu uităm că există și vaccinare, și să nu uităm și de eșecul campaniilor de vaccinare din 2007, 2008”. 


Ştiri Recomandate

Strategia de vaccinare anti-COVID, discutată în CSAT
Distanțarea socială: cum afectează creierul
RAPORT UNOPA: Pacienții cu HIV, grav afectați de criza COVID-19
Dr Mariana Mărdărescu. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
HIV, un virus parșiv. Cum se adaptează el la medicamente
DELAMANIDUM - prospect
CARMUSTINUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri