Deciziile nutriționale, în special...
În cazul copiilor din Huși, opăriți cu ciorbă, medicii din Iași spun că există riscul contaminării fetiței - cea care are arsuri pe 40% din suprafața corpului - în timpul transferului spre București. Medicul Lavinia Ionescu, purtătorul de cuvânt de la Spitalul de Pediatrie din Iași a declarat că fetița este pansată cu un pansament special, ”cu presiune negativă”. ”Practic copilul este inclus într-un vid pentru a putea minimaliza riscul de contaminare și pentru a favoriza această vindecare a arsurii. Aceste pansamente ar trebui să rămână 72 de ore. În momentul transportului, pe lângă instabilitatea hemodinamică și respiratorie, există riscul de contaminare în acest moment”, a adăugat medicul Lavinia Ionescu, conform digi24.
Aceasta mai afirmă că starea de sănătate a fetiţei este în continuare "gravă". Micuţa este în îngrijirea echipei de la Secţia de Chirurgie Plastică şi Reparatorie, coordonată de dr. Sidonia Susanu. Iar după ce a fost adusă la Iaşi, în urma evaluării, s-a constatat că fetiţa a suferit arsuri pe 40% din corp, nu de 80 - 90% cât au estimat iniţial medicii, scrie Agerpres.
În funcție de cum va evolua starea de sănătate a fetiței, medicii vor decide dacă o vor transfera la București.
Doctorul Cătălin Cîrstoveanu, seful ATI de la Spitalul Marie Curie din București, a declarat că tragedii precum cea a copiilor din Huși au loc prea des.
”Din nefericire, acest lucru se întâmplă în fiecare zi. Este vorba despre unul dintre cele mai complicate cazuri din medicină: marele ars. Nu a fost o suprafață foarte mare și sperăm că fetița o să fie bine, ca și băiatul. Dar în fiecare zi, medici pediatrii, neonatologi, anesteziști de Pediatrie, reanimatori trăiesc tragedia lipsei paturilor de reanimare, de aceea apar toată ziua telefoane - te sună o pilă, te sună soția, fiul, mama ca să te întrebe - de ce nu se poate să primiți? de ce? (...) Noi nu suntem capabili să ne tratăm proprii copii pentru că nu avem cu ce și cu cine. Asta este realitatea”, afirmă medicul Cătălin Cîrstoveanu la digi24.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Deciziile nutriționale, în special...
Un studiu recent sugerează că există...
Un nou studiu arată că diagnosticarea...
Medicul Cătălina Poiană a vorbit...
Adevărul despre sare. Greșeala pe...
Produsele ecologice nu sunt automat...
În 2016, Philip Morris International...