Cazul copilului mort la un spital privat. Ce a descoperit Ministerul Sănătății

Copii mici
După ce la sfârșitul săptămânii trecute un copil de aproape doi ani a murit după o intervenție chirurgicală la un spital privat din Capitală, Ministrul Sănătății a trimis la instituția medicală o echipă de control de la Direcția de Sănătate Publică București. Reprezentanții spitalului privat au reacționat și ei. 

Ministrul Sănătății a trimis o echipă de control de la DSP București la spitalul privat din Capitală unde, la sfârșitul săptămânii trecute, un copilaș de aproape doi ani a decedat după o intervenție.

Raportul preliminar al controlului efectuat de inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică București la spitalul privat Sanador a constatat că s-au respectat procedurile igienico-sanitare. Au fost verificate respectarea circuitelor, trasabilitatate pacientului, condițiile de igienă din secția ATI pediatrie, sterilitatea și produsele biocide utilizate", arată reprezentanții Ministerului.

Totodată, ei au anunțat că ancheta va continua la un alt nivel.

Ministerul Sănătății a decis sesizarea Colegiului Medicilor pentru a verifica și conduita terapeutică în acest caz", se mai arată în poziția oficială transmisă DC MEDICAL.

Direcţia de Sănătate Publică, încă de dimineaţă, a trimis o echipă de control acolo (la Sanador - n.r.) privind modul în care s-au respectat procedurile şi protocoalele. Există un raport preliminar pe care urmează să-l primesc în cursul acestei după-amieze. Nu am discutat cu ei (cu inspectorii - n.r.), i-am rugat să treacă în procesul verbal tot ce s-a constatat acolo şi vom putea discuta mai târziu, dar este gata raportul preliminar (...) Dacă sunt nereguli, MS poate să sesizeze Colegiul Medicilor şi Parchetul, dacă este cazul. Corpul de control poate fi trimis doar în spitalele din subordinea MS şi, cu acordul autorităţilor locale, în spitalele din subordinea lor. Spitalele private pot fi verificate de DSP, ele sunt societăţi comerciale şi intră sub incidenţa altor organe de control. Pentru spitalele care sunt în contract cu CNAS, casa face evaluarea acestora, pe baza cărora se fac contractele de furnizare de servicii medicale", anunțase cu câteva ore mai devreme ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, conform Agerpres.

Reprezentanții spitalului: „au fost respectate întocmai toate procedurile”

De altfel, reprezentanții spitalului privat au transmis mass-media o poziție oficială în care atrag atenția, printre altele, că „este vorba despre un deces din cauze necunoscute, iar până la finalizarea de către INML a expertizei medico-legale, care va stabili cauzele decesului, este inadmisibilă insinuarea existenței unei culpe în sarcina Spitalului Clinic SANADOR", dar și că în conformitate cu documentația medicală „avută la dispoziție precum și declarațiilor medicilor implicați, rezultă că au fost respectate întocmai toate procedurile și protocoalele medico-chirurgicale aferente afecțiunilor respective și simptomatologiei ulterioare intervenției chirurgicale".

Citește și: SMURD, chemat să facă resuscitare într-un spital privat - update

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel