Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Medicul diabetolog Doru Negru ne-a explicat de ce se îngrășăm, care este secretul prin care putem scăpa de kilogramele în plus și câți kilometri ar trebui să mergem ca să putem consuma tot ceea ce mâncăm.
Până acum s-a vorbit despre numărul de pași și despre mitul celor 10.000 de pași pe care trebuie să-i facem zilnic pentru o viață sănătoasă. Ei bine, potrivit medicului diabetolog și de boli interne, pentru a putea consuma ceea ce mâncăm și pentru a putea slăbi, nu este vorba despre pași sau mers normal, ci despre alergat.
Mai mult, medicul spune că toți pacienții care-i trec pragul pun o întrebare extrem de greșită când intră în cabinet.
"Toți îmi intră pe ușă și mă întreabă: ce să mănânc să nu-mi crească burta, fundul, glicemia, trigliceridele, tensiunea, colesterolul.
Și eu le spun: poți să mănânci orice!
Și ei zic: vai, dar ce bucurie.
Întrebarea e prost pusă. Nu e ce! Întrebarea e cât! Păi dacă ești gras, te-ai îngrășat pentru că ai mâncat mai mult decât ai alergat și atunci trebuie să mănânci mai puțin decât alergi sau să alergi mai mult decât mănânci.
Partea proastă este că alergatul normal pentru animalul numit om, așa a hotărât mama natură când ne-a făcut, ne-a făcut vânători culegători", a declarat medicul Doru Negru de la Spitalul Clinic SANADOR, în exclusivitate pentru DC Medical.
"Efortul normal este alergat 40 km / zi.
- Păi nu pot să alerg!
- Atunci de ce mănânci?", a mai spus medicul Doru Negru, pentru DC Medical.
Întrebat dacă trebuie neapărat să alergăm sau putem compensa cu altfel de mișcare, medicul a spus că: "e vorba de efort sub orice formă, dar noi am fost făcuți să mergem, să alergăm sau să înotăm, pentru asta am fost făcuți. Putem face orice efort e bun, dar trebuie un efort care trebuie să asigure mișcare suficientă, pierdere mare.
Oricât de mult am mânca, oricât de mult am alerga, să facem efortul maximal, niciodată organismul nu o să consume 20%, maximum 25% din cât se consumă în 24 de ore pentru mișcare. Atât!", a mai spus medicul.
"Organismul nostru, de milioane de ani, este adaptat la foame. El știe să facă față, noi nu știm. El și-a dezvoltat în decursul milioanelor de ani vreo 42 de metode de a economisi energia, dar nu avem decât o singură metodă de a o risipi, efortul fizic pe care nu vrem să-l facem ", a continuat medicul Doru Negru.
Val Vâlcu: Poate și efortul intelectual? Că se zice că creierul consumă multă glucoză.
"Câtă? E nesemnificativă! Zău, nu de acolo, iar efortul intelectual, hai să fim serioși. Eu nu am întâlnit pe nimeni care să slăbească pentru că a gândit prea mult", a conchis Doru Negru.
TREBUIE SĂ ȘTII ASTA:
Vezi mai multe în video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...