Câți kilometri trebuie să mergem pe zi. Întrebarea greșită a românului când vrea să slăbească. Doru Negru: E prost pusă! De ASTA ești gras

Cati kilometri trebuie sa mergem pe zi - Foto: Freepick @ipopba @jcomp
EXCLUSIV
Câți kilometri trebuie să mergem pe zi pentru a slăbi și a avea o viață sănătoasă. Care e întrebarea greșită pe care românul o pune când vrea să slăbească.

Medicul diabetolog Doru Negru ne-a explicat de ce se îngrășăm, care este secretul prin care putem scăpa de kilogramele în plus și câți kilometri ar trebui să mergem ca să putem consuma tot ceea ce mâncăm. 

Până acum s-a vorbit despre numărul de pași și despre mitul celor 10.000 de pași pe care trebuie să-i facem zilnic pentru o viață sănătoasă. Ei bine, potrivit medicului diabetolog și de boli interne, pentru a putea consuma ceea ce mâncăm și pentru a putea slăbi, nu este vorba despre pași sau mers normal, ci despre alergat.

Mai mult, medicul spune că toți pacienții care-i trec pragul pun o întrebare extrem de greșită când intră în cabinet. 

Întrebarea greșită pe care o pun oamenii când intră în cabinetul medicului nutriționist

Diabet: simptome, tratament. Cine e cel mai mare "mâncător de insulină". Doru Negru: Cu toții vom face o formă ușoară de diabet

"Toți îmi intră pe ușă și mă întreabă: ce să mănânc să nu-mi crească burta, fundul, glicemia, trigliceridele, tensiunea, colesterolul.

Și eu le spun: poți să mănânci orice!

Și ei zic: vai, dar ce bucurie.

Întrebarea e prost pusă. Nu e ce! Întrebarea e cât! Păi dacă ești gras, te-ai îngrășat pentru că ai mâncat mai mult decât ai alergat și atunci trebuie să mănânci mai puțin decât alergi sau să alergi mai mult decât mănânci. 

Partea proastă este că alergatul normal pentru animalul numit om, așa a hotărât mama natură când ne-a făcut, ne-a făcut vânători culegători", a declarat medicul Doru Negru de la Spitalul Clinic SANADOR, în exclusivitate pentru DC Medical. 

Câți kilometri trebuie să facem pe zi

 

"Efortul normal este alergat 40 km / zi.

- Păi nu pot să alerg!

- Atunci de ce mănânci?", a mai spus medicul Doru Negru, pentru DC Medical.

Întrebat dacă trebuie neapărat să alergăm sau putem compensa cu altfel de mișcare, medicul a spus că: "e vorba de efort sub orice formă, dar noi am fost făcuți să mergem, să alergăm sau să înotăm, pentru asta am fost făcuți. Putem face orice efort e bun, dar trebuie un efort care trebuie să asigure mișcare suficientă, pierdere mare.

Oricât de mult am mânca, oricât de mult am alerga, să facem efortul maximal, niciodată organismul nu o să consume 20%, maximum 25% din cât se consumă în 24 de ore pentru mișcare. Atât!", a mai spus medicul.

"Nu avem decât o singură metodă de a o risipi energia"

 

"Organismul nostru, de milioane de ani, este adaptat la foame. El știe să facă față, noi nu știm. El și-a dezvoltat în decursul milioanelor de ani vreo 42 de metode de a economisi energia, dar nu avem decât o singură metodă de a o risipi, efortul fizic pe care nu vrem să-l facem ", a continuat medicul Doru Negru.

Val Vâlcu: Poate și efortul intelectual? Că se zice că creierul consumă multă glucoză.

"Câtă? E nesemnificativă! Zău, nu de acolo, iar efortul intelectual, hai să fim serioși. Eu nu am întâlnit pe nimeni care să slăbească pentru că a gândit prea mult", a conchis Doru Negru.

TREBUIE SĂ ȘTII ASTA:

Cafeaua, "sănătate curată". Doru Negru: Hai să fim serioși! Sunt povești că îți crește tensiunea. Cafeaua e vasodilatator

Crăciunul, "sărbătoarea BURȚII". Doru Negru: Intoxicație cronică voluntară cu mâncare. Ne-a spus cineva vreodată - NU mai mânca, mă, că mâncarea e OTRAVĂ curată?

Cura de slăbire, "cea mai mare tâmpenie cu putință". De ce să mănânci din 3 în 3 ore. Doru Negru: Celula, nemernica, distruge mușchiul, nu grăsimea

Ce trebuie să mâncăm în funcție de forma dinților și De Ce ne cad dinții de la o vârstă. Doru Negru: Și noi ce facem? Ne punem dinți de fier și măsele de oțel

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel