Câtă CARNE trebuie să mănânce un adult. Nastasia Belc, mesaj FERM: Vă place carnea, bine, mâncați, dar NU carne ROȘIE sau procesată

cata carne trebuie sa manance un adult - Foto: Pexels @Eiliv Aceron
EXCLUSIV
Prof. Dr. Ing. Nastasia Belc a vorbit despre carne și despre impactul pe care-l are traiul animalului asupra cărnii.

Prof. Dr. Ing. Nastasia Belc, Director General al IBA (Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare) este profesor la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMB) spune că "problema este să am o educație alimentară și să mă gândesc că organismul meu are nevoie de multe lucruri. Omul trebuie să știe că trebuie să mănânce variat, și fructe, și legume, un pic de carne: 70 de grame.

Carnea poate fi înlocuită cu alte proteine de bună calitate, din alte surse, precum fasole, mazăre, linte, năut, soia foarte bune pentru organism. Putem să înlocuim carnea în câteva zile, că nu este nicio problemă. Sunt 30.000 de plante în lume care se pot mânca și din care e imposibil să nu facem o alimentație variată".

Nastasia Belc a subliniat că oamenii sunt omnivori și au nevoie de proteine de bună calitate pentru a funcționa optim zi de zi.

Învingătoare a cancerului, întrebare CHEIE pentru savanții lumii. Alimentele pentru o îmbătrânire sănătoasă și singura șansă de supraviețuire a omenirii

"Unui adult îi este suficient să mănânce 70 de grame de carne pe zi. Asta este cam 500 de grame de carne pe săptămână. Dacă produsul acela de carne este de bună calitate este foarte bine. Dar ce înseamnă de bună calitate?

Nu o să mănânc salam în fiecare zi că salamul este supraprocesat, deci este fiert, este afumat. Sigur în produsele de carne se găsesc săruri, minerale care nu se distrug nici la fierbere, nici la afumare. Nu prea mai am vitamine, nu-mi asigură vitamine, nu-mi asigură compuși bioactivi care să mă protejeze împotriva coronavirusului

Suntem omnivori! Trebuie să avem și proteine de bună calitate ca să creștem, să ne dezvoltăm. Sunt oameni cărora le place carnea, foarte bine, pot să mănânce, dar nu prea mult, nu carne roșie și nu carne procesată. Trebuie să avem grijă! Trebuie să avem și alți nutrienți, vitamine, minerale. Noi ne-am cam obișnuit să avem cantități mari de mâncare, să fim siguri că frigiderele și congelatoarele sunt pline", susține ea, în exclusivitate pentru DC Medical, în cadrul emisiunii Academia de Sănătate.

Potrivit acesteia, ar fi recomandat să ne schimbăm obiceiurile alimentare și să punem mai mult accent pe calitate, nu pe cantitate. 

"Poate ne schimbăm comportamentul să luăm ceva mai de calitate și în cantitate mai mică, n-ar fi rău", a mai spus prof. dr. ing Nastasia Belc.

Cum poate fi influențată calitatea cărnii de modul în care trăiește animalul

 

"S-a constatat că bunăstarea animalului influențează calitatea cărnii. Când un corp viu nu are condiții de supraviețuire bune, produce niște substanțe în interior, pentru protecție împotriva mediului care-l deranjează și multe dintre aceste substanțe nu sunt bune pentru noi.

Sigur, dacă animalul are condiții bune și crește într-un anumit timp, nu foarte rapid, cum sunt și puii care sunt crescuți în maximum 40 de zile, foarte rapid, calitatea, conținutul de nutrienți este mai bun, legăturile care se formează în interiorul biosistemului alimentar e mai bun și până la urmă nu apar și alte substanțe străine, ci din cauza faptului că organismul reacționează la un stres, la un factor negativ din exterior (...)", a mai spus Nastasia Belc.

Atenție la carnea la GRĂTAR, cartofi și CAFEA. Ce să mâncăm lângă ca să nu mai fie TOXICE. Belc, despre acrilamidă

 

Vezi mai multe în video:

Youtube video image

 

Cât de sănătoasă este friptura viitorului, carnea FĂRĂ carne printată 3D. Inovația, spulberată de medici

 

Carnea viitorului va deveni carnea fără carne. Chiar dacă pare doar un joc de cuvinte, tot mai multe companii dezvoltă tehnologii prin care să obțină burgeri, cârnați, fripturi sau alte preparate din vegetale care să imite perfect produsele provenite de la animale. 

În Israel, un start-up a dezvăluit primul steak vegetal, tipărit cu ajutorul tehnologiei 3D.

Friptura vegetală tipărită cu ajutorul tehnologiei 3D o imită perfect pe cea provenită din natură, este făcută din proteine de soia și mazăre, grăsime de cocos și ulei de floarea-soarelui, la care se adaugă arome naturale.

Steak-ul a fost special gândit pentru a avea o structură similară cu friptura de vită.

Potrivit cercetătorilor, acest tip de carne are un nivel ridicat de proteine și, datorită faptului că e de origine vegetală, nu are colesterol.

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel