Care este cea mai sănătoasă cafea. Dr. Teodor Bădescu (Sanador): Doar preparată astfel, ea nu devine NOCIVĂ

EXCLUSIV
Dr. Teodor Bădescu, medic primar Gastroenterologie cu competențe în Endoscopie și Endoscopie Digestivă Terapeutică, de la Spitalul Clinic SANADOR, a vorbit, la Interviurile DC News și DC Medical, despre cafea și beneficiile ei pentru sănătate. Când devine nocivă?

"Despre cafea, eu am o părere bună și mulți medici împărtășesc aceeași opinie. Este un obicei pe care foarte mulți și l-au împământănit. Dacă bei o cafea clasică, la ibric, nu este deloc dăunătoare. Dimpotrivă, stimulează activitatea creierului, are puțin efect diuretic, îți dă o stare de beatitudine. Deci, o cafea pe zi chiar este foarte indicată.

Sanador

În momentul în care consumul de cafea, implicit de cafeină, este făcut fără măsură, în momentul în care consumăm tot felul de concentrate (au un număr mult mai mare de cafeină), atunci efectul excitant al cafelei devine nociv.", a dezvăluit medicul gastroenterolog Teodor Bădescu pentru DC MEDICAL

De asemenea, în cadrul interviului, dr. Bădescu a vorbit și despre factorii de stres care obosesc ficatul:

"Ficatul este unul dintre organele vitale ale organismului și de aceea trebuie să avem grijă de el. Din fericire, Dumnezeu a făcut omul foarte rezistent, mult mai rezistent decât ne imaginăm și de aceea putem să le ducem pe toate, chiar și într-o lume în care stresul, viața dezordonată, grijile, teama (de loc de muncă sau de existență) pun o apăsare din ce în ce mai mare, în special, pe populația tânără.

Cauzele sunt aceleași. În primul rând, eu aș trece oboseala și efortul susținut. Sunt persoane tinere care depun un efort susținut. Vedeți că se vorbește de acel sindrom de burnout, o chestie pe care o întâlnești. Inițial, nici eu nu am crezut și nu am pus multă bază, dar, treptat, am avut situații și cazuri. La bolile de ficat, unul dintre remediile esențiale este odihna. De aceea, persoanele cu boli de ficat este recomandabil să respecte acele opt ore minime de somn zilnic, care sunt binevenite pentru orice organism. 

Al doilea factor de stres pentru ficat sunt alimentele nocive, în special alimentele acestea procesate și care, de multe ori, sunt din import, despre care nu știm din ce provin, cum au fost cultivate plantele respective sau cum au fost crescute animalele respective. Abuzul alimentar este, de fapt, cel care intră în discuție, alcoolul, care poate fi considerat și aliment, dar și factor de risc atunci când este în cantitate mare. La abuzul alimentar eu aș băga grăsimile, ele sunt utile la organismele tinere care fac efort fizic prelungit. Oamenii obișnuiți trebuie să limiteze consumul de grăsimi și, concomitent, dulcele".

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Cel mai bun calmant natural. O singură cană din acest ceai face minuni

Crossuri externe

pixel