Care a fost cauza morții lui Alexandru Arșinel. Cele două afecțiuni scrise pe certificatul de deces

Care a fost cauza morții lui Alexandru Arșinel - Foto: Agerpres
Care a fost cauza morții lui Alexandru Arșinel. Ce scrie pe certificatul de deces al actorului.

Alexandru Arșinel a murit pe 29 septembrie, la Spitalul Universitar din Capitală.

În ultima vreme, marele actor a avut foarte multe probleme de sănătate și a fost internat de mai multe ori la spital, dar și la un centru special de recuperare.

Artistul nici măcar nu se mai putea deplasa, fiind vizibil slăbit de la o zi, la alta.

În ultimele zile de viață, acesta a fost diagnosticat cu pneumonie și, din cauza problemelor cardiace de care mai suferea, medicii l-au transferat imediat la terapie intensivă, acolo unde a fost intubat, notează Fanatik, care mai spune că Alexandru Arșinel a fost resuscitat minute în șir, însă corpul său nu a mai rezistat, iar joi a cedat definitiv.

De aceea, cauza oficială a morții actorului, de pe certificatul de deces, este insuficiența cardiacă și respiratorie, ce a condus la un stop cardio-respirator.

Înainte de a muri, regretatul actor a fost vizitat la spital de soția sa și de un preot, care ar fi fost adus la căpătâiul său cu câteva zile înainte de tragedie.

Când va fi înmormântat Alexandru Arșinel

Actorul va fi înmormântat pe 2 octombrie, la Cimitirul Bellu, acolo unde avea locul asigurat de mai mulți ani de zile. Mai mult, cei doi băieți ai regretatului artist se pare că-i vor respecta toate dorințele tatălui său, astfel încât vor pune lângă el, în sicriu, pălăria, costumul și butonii favoriți. Sâmbătă, pe 1 octombrie, sicriul va fi depus la Capela Bellu, unde va sta până în ziua înmormântării, notează Spectacola.

Ce este insuficiența cardiacă

 

La unele persoane cu insuficiență cardiacă, inima are dificultăți în a pompa suficient sânge pentru a susține alte organe din corp. Alte persoane pot avea o întărire și o rigidizare a mușchiului cardiac în sine, ceea ce blochează sau reduce fluxul de sânge către inimă.

Insuficiența cardiacă poate afecta partea dreaptă sau stângă a inimii sau ambele în același timp. Poate fi o afecțiune acută (pe termen scurt) sau cronică (continuă).

În cazul insuficienței cardiace acute, simptomele apar brusc, dar dispar destul de repede. Această afecțiune poate apărea după un atac de cord. Poate fi, de asemenea, rezultatul unei probleme cu valvele cardiace care controlează fluxul de sânge în inimă.

În cazul insuficienței cardiace cronice, simptomele sunt continue și nu se ameliorează în timp. Majoritatea cazurilor de insuficiență cardiacă sunt cronice.

Insuficiența cardiacă este o afecțiune medicală gravă care necesită tratament. Tratamentul precoce crește șansele de recuperare pe termen lung, cu mai puține complicații. Adresați-vă imediat medicului dumneavoastră dacă aveți orice simptome de insuficiență cardiacă, potrivit Healthline.

Care sunt cauzele insuficienței cardiace?


Insuficiența cardiacă este cel mai adesea legată de o altă afecțiune. Cea mai frecventă cauză a insuficienței cardiace este boala coronariană (CAD), o afecțiune care provoacă îngustarea arterelor care furnizează sânge și oxigen inimii. Alte afecțiuni care vă pot crește riscul de a dezvolta insuficiență cardiacă includ:

- cardiomiopatia, o afecțiune a mușchiului cardiac care determină slăbirea inimii.

- boală cardiacă congenitală

- atac de cord

- boală a valvelor inimii

- anumite tipuri de aritmii, sau ritmuri cardiace neregulate

- tensiune arterială ridicată

- emfizem, o boală a plămânilor

- apnee în somn netratată

- diabet

- o tiroidă hiperactivă sau hipoactivă

- HIV

- forme severe de anemie

- anumite tratamente împotriva cancerului, cum ar fi chimioterapia

- tulburare legată de abuzul de substanțe

Care sunt simptomele insuficienței cardiace?

Simptomele insuficienței cardiace pot include:

- oboseală

- creștere bruscă în greutate

- pierderea poftei de mâncare

- tuse persistentă

- ritm cardiac neregulat

- palpitații ale inimii

- umflături abdominale

- dificultăți de respirație

- intoleranță la exerciții fizice

- umflarea picioarelor și gleznelor sau a abdomenului

- dormit pe perne suplimentare

- dificultăți de respirație în timp ce stați culcat.

- venele proeminente de la nivelul gâtului.

Ce este insuficiența respiratorie?

Insuficiența respiratorie este o afecțiune în care sângele nu are suficient oxigen sau are prea mult dioxid de carbon. Uneori puteți avea ambele probleme.

Atunci când respirați, plămânii absorb oxigen. Oxigenul trece în sânge, care îl transportă către organe. Organele, cum ar fi inima și creierul, au nevoie de acest sânge bogat în oxigen pentru a funcționa bine.

O altă parte a respirației constă în eliminarea dioxidului de carbon din sânge și expulzarea acestuia. A avea prea mult dioxid de carbon în sânge poate dăuna organelor.

Care sunt cauzele insuficienței respiratorii?

Afecțiunile care vă afectează respirația pot provoca insuficiență respiratorie. Aceste afecțiuni pot afecta mușchii, nervii, oasele sau țesuturile care susțin respirația. Sau pot afecta direct plămânii. Aceste afecțiuni includ:

- Boli care afectează plămânii, cum ar fi BPOC (boala pulmonară obstructivă cronică), fibroza chistică, pneumonia, embolia pulmonară și COVID-19

- Afecțiuni care afectează nervii și mușchii care controlează respirația, cum ar fi scleroza laterală amiotrofică (ALS), distrofia musculară, leziuni ale măduvei spinării și accidentul vascular cerebral

- Probleme la nivelul coloanei vertebrale, cum ar fi scolioza (o curbură a coloanei vertebrale). Acestea pot afecta oasele și mușchii folosiți pentru respirație.

- Deteriorarea țesuturilor și a coastelor din jurul plămânilor. O leziune la nivelul toracelui poate provoca aceste leziuni.

- Supradozaj de droguri sau de alcool.

- Leziuni prin inhalare, cum ar fi în urma inhalării de fum (de la incendii) sau de gaze nocive

Care sunt simptomele insuficienței respiratorii?

Simptomele insuficienței respiratorii depind de cauză și de nivelurile de oxigen și dioxid de carbon din sânge.

Un nivel scăzut de oxigen în sânge poate provoca dificultăți de respirație și foame de aer (senzația că nu puteți inspira suficient aer). Pielea, buzele și unghiile pot avea, de asemenea, o culoare albăstruie. Un nivel ridicat de dioxid de carbon poate provoca respirație rapidă și confuzie, potrivit MedlinePlus.

Unii oameni care au insuficiență respiratorie pot deveni foarte somnoroși sau își pot pierde cunoștința. De asemenea, aceștia pot avea aritmie (bătăi neregulate ale inimii). Este posibil să aveți aceste simptome dacă creierul și inima nu primesc suficient oxigen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel