Cancerul renal, semnele ușor de trecut cu vederea. Sunt subtile și atribuite și altor afecțiuni

cancerul renal - FOTO: Freepik
Cancerul renal poate să aibă semne subtile, care pot fi ușor trecute cu vederea. Care este impactul hipertensiunii asupra rinichilor.

Medicii ne arată care sunt cele trei semne mai puțin cunoscute ale cancerului ucigaș, care sunt ușor "trecute cu vederea". Aceste semne "subtile" sunt adesea ignorate, a declarat un expert. În ciuda prevalenței sale, unele dintre semnele de avertizare pot fi greu de observat.

Acestea pot fi subtile și trecute cu vederea cu ușurință, potrivit lui Malcolm Packer, CEO al Kidney Cancer UK. Dar dacă le observați, ar trebui să căutați sfat medical de la medicul dumneavoastră.

"Este vital să vorbiți cu medicul dumneavoastră de familie dacă experimentați oricare dintre aceste simptome timp de trei săptămâni sau mai mult. Prin evidențierea acestor simptome mai puțin cunoscute, Kidney Cancer UK dorește să împuternicească mai multe persoane să recunoască semnele potențiale ale bolii încă de la început, să încurajeze o abordare proactivă a sănătății și, în cele din urmă, să îmbunătățească rezultatele pentru cei afectați de cancerul renal", a explicat dr. Malcom Packer, potrivit Express.

Vezi și: Ce alimente îți protejează inima. 8 sfaturi pentru o inimă mai puternică și mai sănătoasă

Cancerul renal, semne subtile

Dr. Malcolm a enumerat trei semne la care să fiți atenți:

- Oboseală persistentă

- Pierdere inexplicabilă în greutate

- Hipertensiune arterială persistentă (tensiune arterială crescută)

Oboseala, semn al mai multor tipuri de cancere

Este de așteptat să vă simțiți puțin obosiți din când în când, dar oboseala persistentă ar putea fi un semn al ceva serios.

"Oboseala persistentă este un simptom care este adesea trecut cu vederea sau atribuit altor factori. Oamenii sunt predispuși să ignore acest lucru dacă au un stil de viață agitat sau nu dorm suficient în mod regulat.

Cu toate acestea, poate indica cancer renal, deoarece boala poate afecta producția de eritropoietină, un hormon responsabil pentru producția de globule roșii, ducând la anemie și oboseală ulterioară", a spus Malcolm.

Vezi și: Exercițiul care crește imunitatea și distruge infecțiile. Impactul sportului asupra sistemului imunitar

Pierdere inexplicabilă în greutate

Acesta este un alt simptom subtil, dar semnificativ, a spus dr. Malcolm.

"În timp ce pierderea în greutate este adesea asociată cu schimbările pozitive ale stilului de viață, cum ar fi dieta și exercițiile fizice, o scădere neașteptată și inexplicabilă în greutate poate fi un semnal de alarmă pentru cancerul renal. Schimbările metabolice induse de tumori și pierderea apetitului pot contribui la pierderea în greutate", a mai spus dr. Malcom. 

Cancer renal - FOTO: Freepik@sweet_potato

Hipertensiune arterială persistentă

Deși tensiunea arterială crescută este asociată în mod obișnuit cu sănătatea inimii, este și un simptom mai puțin recunoscut al cancerului renal.

"Rinichii joacă un rol vital în reglarea tensiunii arteriale, iar tumorile pot perturba această funcție. Hipertensiunea arterială persistentă, în special atunci când este asociată cu alte simptome, ar trebui să determine persoanele să caute ajutor medical și să ia în considerare screeningul pentru cancerul renal", a mai subliniat medicul.

Vezi și: Supa minestrone: rețeta care încetinește îmbătrânirea. E supa cea mai bogată în fibre. Ingredientul pe care să-l adaugi în ea

Alte semne ale cancerului renal

NHS enumără alte simptome ale cancerului renal ca:

- sânge în urină

- un nodul sau umflătură în spate, sub coaste sau în gât

- durere între coaste și talie care nu dispare

- pierdere în greutate

- o temperatură ridicată care nu dispare

- transpirație abundentă, inclusiv noaptea

Cu toate acestea, acestea nu înseamnă neapărat că aveți cancer renal. Unele dintre aceste simptome sunt comune și pot fi cauzate de multe condiții diferite. 

"Faptul că le aveți nu înseamnă cu siguranță că aveți cancer renal. Dar este important să le verificați de către un medic de familie. Acest lucru se datorează faptului că, dacă sunt cauzate de cancer, găsirea acestuia devreme poate însemna că este mai tratabil", mai arată NHS.

Sunteți mai expuși riscului de cancer renal dacă:

- aveți un membru apropiat cu cancer renal

- fumați

- sunteți supraponderal sau obez

- aveți tensiune arterială crescută

- aveți anumite afecțiuni genetice moștenite, cum ar fi scleroza tuberoasă

- faceți dializă pe termen lung pentru boala renală cronică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oua rosii Paste - Foto: Freepik @pvproductions
EXCLUSIV
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel