Cancerul renal și diabetul de tip 2. Care este legătura?

Cancerul renal se numără printre primele 10 cele mai frecvente tipuri de cancer din lume.

Carcinomul renal este cel mai frecvent diagnosticat tip de cancer renal. Și, deși acest tip de cancer afectează o varietate de oameni din întreaga lume, este în special în creștere în regiunile mai dezvoltate, inclusiv America de Nord și Europa. În ultimii ani, ca şi factori de risc au fost identificaţi fumatul, hipertensiunea și obezitatea. Dar cercetările noi subliniază în continuare influența semnificativă pe care o are diabetul în dezvoltarea acestui tip de cancer, în special în rândul populației feminine, citează usnews.com.

Potrivit sursei citate, în timp ce legătura dintre diabet și cancerul de rinichi este una care a fost identificată și studiată de ceva timp, cercetările noi scot la lumină o importantă legătură în lanțul cancerului de diabet-rinichi: femeile. Un studiu cu mai mult de 100.000 de participanți femei care a fost publicat recent în revista medicală Diabetes Care a arătat că diabetul este asociat cu un risc crescut de cancer renal la femei, dar nu la bărbați.

Ce a arătat studiul

Studiul a arătat că femeile cu diabet zaharat de tip 2 au avut o creștere de 1,5 ori a riscului de apariție a carcinomului renal în comparație cu femeile care nu aveau diabet de tip 2. Mai mult, studiul a observat că diabetul de tip 2 la bărbați nu a fost asociat cu un risc semnificativ de a dezvolta carcinom renal. 

Deși scopul acestui studiu nu a fost în mod necesar destinat identificării unei cauze a legăturii dintre cancerul de rinichi și diabet, sunt multe lucruri pe care le cunoaştem despre factorii de risc, informaţii care vă pot ajuta să reduceţi acest risc. Medicul dvs. vă poate ajuta să gestionați o afecțiune diabetică şi să aveţi inițiativa de a face schimbări privitoare la stilul de viață. Este important ca aceasta să fie bogat într-o varietate de fructe și legume, reducând și eliminând alimentele prelucrate sau cele încărcate cu zahăr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel