Cancerul de sân: obiceiuri care te ajută să-l previi

Cancer de sân   FOTO: pexels.com
Cancerul de sând este una dintre cele mai frecvente forme de cancer are apare la femei. O serie de obiceiuri sănătoase ar putea contribui la prevenirea lui.

Cancerul de sân este o formă de cancer care, din păcate, nu poate fi complet prevenită. Anumiți factori precum îmbătrânirea sau membrii familiei cu cancer de sân nu pot fi influențați. Cu toate acestea, există o serie de obiceiuri asupra cărora aveți o influență, care pot preveni riscul acestei boli. Iată cum funcționează:

Consumați alimente care conțin suficientă fibră

Consumul necesar de fibre reduce riscul de cancer mamar. Cercetările arată că femeile care mănâncă 30 de grame de fibre pe zi sunt cu 32% mai puțin susceptibile de a avea cancer de sân. Deci, consumați fulgi de ovăz, afine, morcovi, fasole verde și nuci!

Evitați băuturile alcoolice

Oricât de dificil ar fi, este mai bine să renunțați la băuturile alcoolice. Consumul prea mare de băuturi alcoolice poate duce la un risc mai mare de cancer de sân. Acest risc este cel mai mare la persoanele care consumă zilnic minim o băutură (sau mai multe). Dacă, însă, consumați un pahar de alcool ocazional, atunci nu trebuie să vă faceți griji prea mult, dar continuați să beți cu măsură.

Renunțați la fumat

Aproape toată lumea o știe: fumatul nu este bun pentru nimic. Pe lângă cancerul pulmonar și bolile cardiovasculare, există și riscul ca cancerul de sân.

Acordați atenție kilogramelor în plus

A fi supraponderal - pentru toate femeile: mai ales după menopauză - poate crește semnificativ riscul de cancer mamar. Cu cât aveți mai multă grăsime pe corp, cu atât se produce mai mult estrogen. Acest exces de estrogen dă un risc crescut de cancer mamar. Așadar, alegeți să facețo mișcare suficient, să nu mâncați porții prea mari și să optați pentru mâncare sănătoasă.

Informați-vă despre istoricul familiei

Este important să aruncați o privire atentă asupra istoriei familiei dvs. Cancerul de sân este frecvent în familie? Atunci există șansa ca riscul acestei boli să fie mult mai mare decât media. Având în vedere aceste informații, puteți alege să vă verificați mai des și să vă concentrați asupra unui stil de viață sănătos.

Verificați-vă constant

În special femeile între 40 și 74 de ani au un risc ridicat de cancer mamar. Efectuați cst control în mod regulat la un medic. O mamografie verifică dacă există tumori sau alte lucruri neobișnuite în sâni.

Consumați legume suficiente

Știm din copilărie că trebuie să mâncăm suficiente legume. Dar puțini știau că un ocnsum suficient de legume ajută la reducerea riscului de cancer la sân. Concentrați-vă în principal pe broccoli, varză de Bruxelles, conopidă și varză, deoarece aceste legume fac mult bine corpului dumneavoastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel