Cancerul de piele. Cum îl recunoști și cât de periculos este

Boli de piele
Cancerul de piele face parte din categoriile care se pot vindeca în mare măsură. Dar, ca și în alte forme ale afecțiunii, este foarte important să fie detectat cât mai devreme.

Verificarea frecventă a pielii pentru determinarea precoce a eventualelor semne de melanom este o recomandare, în general, cunoscută. Dar ar trebui, de asemenea, să fiți atenți și la semnele altor tipuri de cancer de piele, chiar mai frecvente, precum carcinom cu celule scuamoase.

Acest cancer de piele cu potențial letal poate apărea pe piele ca o mică umflătură de culoare albă sau roz, sau o plagă care nu se vindecă ori scuamă (porțiune de piele care se descuamează).

Potrivit American Academy of Dermatology, cazurile de carcinom cu celule scuamoase sunt în creștere cu aproximativ 700.000 de noi diagnosticări în fiecare an, scrie Harvard Healty Publishing.

Carcinomul cu celule scuamoase este vindecabil

„Există alte tipuri de cancer de piele ce pot fi mai letale, dar acestea sunt mai puțin comune”, scrie dr. M. Laurin Council, un profesor asistent de dermatologie la Universitatea Washington din St Louis. „Carcinomul cu celule scuamoase este vindecabil în mare măsură, atunci când este detectat devreme, așa că este important ca semnele acestei boli să fie cunoscute și pielea să fie verificată în mod regulat.”

Pentru a observa această formă de cancer cât mai devreme, examinați-vă pielea în mod regulat și, în cazul în care apare ceva neobișnuit, trebuie să vă prezentați la medic. Vestea bună este că, dacă detectați acest tip de cancer de piele devreme, este foarte posibil să se vindece complet.

La fel ca în alte tipuri de cancer de piele, crema de protecție solară, de preferință una cu factor de protecție ridicat, este foarte utilă în prevenirea cancerului de piele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel