Autodiagnosticarea pe internet poate...
Cancer, tratamente tradiționale. Cercetători conduși de medicii Dipak Panigrahy si Allison Gartung de la Centrul Medical Beth Israel Deaconess (BIDMC) sugerează printr-un studiu că administrarea de tratamente antiinflamatorii care previne inflamația, precum și tratamentele care diminuează răspunsul inflamator al organismului la intervenții chirurgicale sau chimioterapice ar promova supraviețuirea pe termen a cancerului în modele experimentale la animale, informează sciencedaily.com.
„Terapia cu cancer este o sabie cu două tăișuri deoarece celulele canceroase pe moarte pot declanșa inflamații și pot stimula creșterea celulelor canceroase microscopice. (...) Chirurgia, chimioterapia si radiațiile pot induce toate răspunsul inflamatorii/răspunsul la leziuni imunosupresive ale organismului. Chiar si anestezicele pot afecta rezoluția de inflamație", susține Dipak Panigrahy.
Din echipa de cercetare au participat specialiști de la Centrul pentru Cancer UC Davis din cadrul Universității din California, Spitalul Copiilor din Boston; Centrul Medical din cadrul Universității Duke și Centru de Îngrijire a Sănătății Veteranilor Durham, Institutul pentru Cancer Dana-Farber, Institutul pentru Sisteme ale Biologiei din Seattle, Școala de Medicină a Universității Emory.
Oamenii de știință au plecat de la premisa că accelerarea rezoluției inflamației ar putea depăși consecințele neintenționate ale chirurgiei cancerului, care promovează tumora.
Potrivit sursei citate, de această abordare nouă a blocării inflamației și/sau a accelerării rezoluției inflamației înainte de o procedură chirurgicală ar putea să beneficieze mai mult de 30% dintre pacienții care nu suferă de cancer, dar prezintă grupuri mici de celule canceroase care nu produc o tumoare în creștere. Pe aceste tipuri de cancer microscopic, stresul fizic, inclusiv din procedurile terapeutice precum chirurgia și anestezia le fac să se dezvolte în tumori palpabile.
Cercetătorii au descoperit ca administrarea înainte de operație, nu și după ea, a unui medicament antiinflamator nesteroidian numit ketorolac a eliminat răspândirea celulelor canceroase în mai multe modele de rezecție tumorală. Urmarea: o supraviețuire semnificativ prelungită la animale.
Administrarea tot înainte de operație a unui factor antiinflamator natural produsi de corpul uman – resolvin - descoperit în 2002 de specialiști de la Brigham and Women s Hospital – a avut o reacție similară cu ketorolacul. Combinate, cele două au prevenit intervenția chirurgicală sau chimioterapia să transforme celulele tumorale latente într-o tumoare în creștere la animale. Cercetătorii susțin că studiile clinice sunt urgente pentru a valida aceste teste pe animale.
Lucrarea a fost publicată online în The Journal of Clinical Investigation. Poate fi citită AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Autodiagnosticarea pe internet poate...
Depresia postpartum este o condiție...
Proteinele sunt macronutrienți vitali...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Alimentația echilibrată, bogată în...
Mindfulness, considerat o soluție...