Cafeaua, efecte nebănuite asupra pielii. Cum îți poate șterge ani de pe chip

Dacă te temeai că pielea ta va avea de suferit din cauza cafelei, alfă că nu ai de ce să îți faci griji. Ba mai mult, potrivit experților, cafeaua poate îmbunătăți aspectul pielii și te poate ajuta să pari mai tânără.

Cofeina este un stimulent. Potrivit MayoClinic.com, efectul cofeinei asupra sistemului nervos central este acela de a te trezi, de a te face să te simți mai puțin obosit și de a te ajuta să te concentrezi mai bine. În trecut, se credea că cofeina este un risc pentru sănătate. Cu toate acestea, rezultatele cercetărilor actuale au descoperit beneficiile pentru sănătate ale cafelei.

 

Cofeina și pielea 

Cofeina și cafeaua sunt utilizate ca ingrediente active în multe creme de piele, datorită proprietăților  diuretice, antioxidante și vaso-constrictive. Cremele pentru celulită care conțin cofeină ajută la netezirea pielii.  Un studiu (link direct), în care șoarecii au fost expuși radiațiilor ultraviolete,  arată că folosirea  cremelelor care conțin cofeină protejează împotriva cancerul de piele. Cofeina este folosită și în unele preparate pentru ochi. Vasoconstricția sau constricția vaselor de sânge și efectul diuretic al cofeinei ajută la reducerea umflaăturilor și a cercurilor întunecate din jurul ochilor. Rezultatul final este că pielea pare mai sănătoasă și mai tânără.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel