Căderea părului. Când trebuie să se îngrijoreze femeile?
03 sep, 21:56
O ușoare cădere a părului este ceva firesc. Pe de altă parte, căderea excesivă a părului poate fi semnul unei afecțiuni și poate duce la pierderea totală a acestuia. 

 

Schimbări hormonale

Potrivit Mayo Clinic, unele modificări hormonale și dezechilibre din organism pot duce la căderea temporară a părului. Acest lucru se poate datora mai multor factori, cum ar fi debutul menopauzei, naștere sau de la glanda tiroidă subactivă. De asemenea, poate fi și din cauza unui echilibru hormonal, cere poate fi asociat cu supraproducția de testosteron, care poate provoca subțierea părului peste coroana scalpului. În urma unui dezechilibru hormonal, părului îi poate lua trei luni să crească din nou.


Alopecia


 Potrivit Centrului Medical al Universității din Maryland, o afecțiune a părului numită alopecie este responsabilă pentru pierderea și subțierea părului. Boala are ca rezultat pierderea părului pe tot scalpul sau în anumite zone și inflamația scalpului. Alopecia și alte tulburări ale părului sunt de obicei declanșate de boli, sarcină, anumite medicamente sau infecții bacteriene.


Ştiri Recomandate

Vaccin anti-COVID. Două companii reiau testele în SUA
De ce este importantă masca? Experiment comentat de dr Fauci
5 lucruri ca să treceți cu bine peste schimbarea orei
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri