Boli versus buna dispoziție: ce se întâmplă în corp când suferi

Pastile
Unele medicamente, prea mult sau prea puțin zahăr în sânge, demența, toate sunt motive care explică schimbarea bunei dispoziții în cursul unei zile.

Bună dispoziție, boli. Deprivarea de somn, tulburarea bipolară, ADHD, stresul, sarcina, hormonii sunt motive responsabile pentru schimbarea bunei dispoziții în decursul unei zile, se arată pe webmd.com.

Iată alte motive:

1. Tulburare bipolară - mulți oameni asociază tulburarea bipolară cu schimbările de dispoziție. Deși este adevărat, nu este singurul lucru care le provoacă.

2. Deprivare de somn - dacă nu odihniți suficient, somnul nu vă va reîmprospăta complet. Când nu dormiți destul, s-ar putea să fiți morocănos și aveți mai multe șanse de a face alegeri proaste pe parcursul zilei. Puține ore de somn pot duce la depresie.

3. Stres - stresul cronic duce la o serie de probleme de sănătate, nu doar vă face să vă simțiți trist sau supărat. Sportul este o modalitate bună de a ușura presiunea și ar trebui, de asemenea, să vă ajute să vă simțiți mai bine.

4. Anumite medicamente - schimbările de dispoziție sau depresia pot fi efecte secundare ale unor medicamente pe care le luați. Atenție la modul în care vă simțiți în primele câteva săptămâni, deoarece este posibil să existe o legătură între starea dumneavoastră de spirit și medicația. Schimbările de dispoziție sunt un efect secundar comun al steroizilor cu doze mari.

5. Hormoni - când luați terapie hormonală pentru diferite lucruri, vă puteți simți supărați sau furioși fără niciun motiv. Ori de câte ori corpul produce hormoni în cantități mai mari sau mai mici decât de obicei, starea dumneavoastră de spirit are de suferit.

6. Sindrom premenstrual - vă poate face să vă simțiți trist fără vreun motiv anume. Asta se poate datora faptului că nivelurile anumitor hormoni scad la acel moment al lunii.

7. Demența - provoacă leziuni ale creierului, ceea ce afectează memoria și personalitatea persoanei în timp. Persoanele cu demență pot avea leziuni bruscă de dispoziție - calme un minut, apoi furioși sau supărați în următorul minut. Ei se pot simți frustrați că uită lucrurile sau nu își mai pot exprima gândurile. Unii oameni cu demență devin deprimați și se retrag în ei înșiși. Alții nu interacționează cu nimeni, chiar dacă au fost înainte de a fi sociali.

8. ADHD - dacă aveți tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD), este posibil să nu vă puteți controla bine impulsurile. Veți fi supărat sau frustrat brusc, chiar și pentru lucruri mici. Persoanele cu ADHD sunt mai predispuse la depresie sau au alte probleme legate de starea de spirit.

9. Probleme tiroidiene - persoanele care au o tiroidă hiperactivă (hipertiroidismul) fac prea mult hormoni tiroidieni, persoanele cu tiroidă subactivă (hipotiroidism) nu produc destui. Ambele pot provoca o serie de probleme de sănătate, inclusiv schimbări de dispoziție. Când primiți tratament pentru tiroidă, lucrurile ar trebui să revină la normal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel