Boala de care sufereau și strămoșii noștri

Ouă
Cercetători afiliați la o serie de instituții din Japonia au găsit mai multe elemente asociate cu factori de risc specifici strămoșilor pentru boala coronariană. 

Cercetătorii au descoperit că strămoșii noștri ar fi suferit de boala arterelor coronare, o afecțiune care se dezvoltă la pacienții ce suferă de subțierea sau blocarea arterelor coronare, de obicei din cauza aterosclerozei.

Aceștia au analizat date genetice pentru aproape 26.000 de japonezi cu boală coronariană și circa 142.000 fără. Echipa a inclus și date de la o serie de alte baze de date cu informații referitoare la rezultatele secvențierii întregului genom. Au descoperit opt ​​elemente neidentificate anterior care ar putea fi asociate cu boala coronariană - și mai multe variante care ar putea fi asociate cu severitatea bolii.

Aceleași elemente au fost descoperit folosind baze de date de la alte bănci de gene. Apoi au creat o hartă care prezintă factorii de risc pentru pacienții cu markerii identificați. Speră ca rezultatele lro să fie folosite la diagnosticarea timpurie și la tratamentul persoanelor care prezintă un risc crescut de a dezvolta boli coronariene, potrivit medicalxpress.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel