Blugii și pantalonii mulați, PERICOL pentru sănătate. Ce pățești dacă te STRÂNG în zona nasturelui și îți tragi BURTA

Blugii si pantalonii mulati Foto: Pexels
Cum îți afectează sănătatea blugii sau pantaloni mulați care te strâng în zona abdomenului.

Un specialist în menținărea sănătății planșeului pelvin a explicat de ce nu trebuie să purtăm blugi strâmți și cum poate acest lucru să ne afecteze sănătatea. Mai mult, el a spus și ce se întâmplă dacă trebuie să "sugi burta" atunci când îmbraci niște pantaloni.

De cele mai multe ori, pantalonii mulați sunt preferați pentru modul în care este pusă în evidență silueta și formele corpului, dar se pare că acest lucru poate avea un cost destul de mare, mai ales dacă sunt ceva mai mici în zona de închidere a nasturelui.

În ultimii ani, blugii mulați au devenit tot mai apreciați, atât de femei, cât și de bărbați, iar producătorii au scos inclusiv modele pentru femeile gravide. În plus, uneori, atunci când ne îngrășăm, continuăm să purtăm perechea preferată de pantaloni, chiar dacă simțim că ne strânge în zona nasturelui.

Cancerul pulmonar, aproape ÎNVINS. Schenker: Un mare, mare pas înainte! Anii câștigați de oameni, niciun ban din lumea asta nu-i pot compensa

Ce se întâmplă atunci când alegi să porți blugi strâmți care te strâng în zona abdomenului

 

"Acest obicei de-a suge burta vine probabil din dorința și nevoia de-a arăta mai slab și de-a avea un abdomen plat, într-o perioadă în care celebritățile și antrenorii de fitness subliniază din plin importanța de-a avea un corp suplu și mușchi abdominali tonifiați. Totuși, atunci când sugi burta ca să poți îmbrăca niște blugi sau niște pantaloni depui o presiune asupra buricului și asupra mușchilor abdominali. Chiar dacă pare un obicei normal și frecvent, acesta poate avea impact atât fizic, cât și psihic, mai ales dacă vorbim despre termen lung", a dezvăluit Stephanie Taylor, expert în sănătatea planșeului pelvin, citează The Sun.

Potrivit expertului, dacă stau încordați pentru prea mult timp, mușchii stomacului devin afectați.

Obiceiul de a "suge burta" pentru a intra în blugi sau pantaloni afectează planșeul pelvin și, în timp, pot apărea probleme ce țin de incontinență și chiar prolaps de organe pelvine, o urgență ce necesită intervenție chirurgicală.

Mai mult, chiar și plămânii sau alte organe pot fi afectate, din cauza modului în care blugii sau pantalonii prea strâmți exercită o presiune pe trunchiul corpului. Putem avea de-a face inclusiv cu probleme cu respirația și cu circulația sângelui.

"Poți să te alegi inclusiv cu dureri de spate, de gât, de umeri sau de șolduri", a mai punctat Taylor.

Cât de des se spală blugii

 

Este vară caniculară, iar de fiecare dată când purtăm blugi transpirăm. Cum acest articol vestimentar este făcut dintr-un material dur și foarte rezistent, ar trebui limitat numărul de curățări la mașina de spălat. Celebrii producători de jeanși recomandă spălarea blugilor la fiecare zece purtări. Însă blugii trebuie curățați când sunt murdari, ca orice altă haină. Dacă miros urât sau sunt pătați, atunci răspunsul este: se spală imediat.

Unii evită să-i spele în mașina de spălat ca să le mențină culoarea. Dacă spălați blugii cu mâna ar fi bine să utilizați un detergent care nu conține înălbitor, oțet alb. Ar fi bine să țineți cont și de instrucțiunile de pe eticheta blugilor.

Umpleți lighean cu apă călduță, adăugați detergentul alături de o ceașcă de oțet. Amestecați foarte bine, iar apoi adăugați blugii și lăsați-i să stea acolo 20-30 de minute. Apoi îi puteți clăti în apă curată. Dacă vreți să spălați blugii la mașina de spălat citiți instrucțiunile de pe etichetă, folosiți detergent fără înălbitor, o cană de oțet alb, dar nu balsam de rufe. Optați pentru un programul de spălare pentru lucruri delicate, arată cumsa.ro.

Pe de altă parte, o investigație efectuată în 2011 de un student de la Universitatea din Alberta a arătat că, după ce a purtat aceiași blugi timp de 15 luni, adică 330 de zile, aveau aceeași cantitate de bacterii ca la mai puțin de două săptămâni de utilizare, relatează Abc News.

Oțetul alb este eficient, ieftin și ecologic, ce poate fi un substitut excelent pentru detergenții de rufe convenționali. Este, de asemenea, foarte practic pentru mașina de spălat. Dacă oțetul alb este un adevărat aliat pentru sarcinile casnice, acest lucru se datorează faptului că este un produs de curățare cu multe proprietăți utile. Albește, îndepărtează petele, este antibacterian, anticalcar, balsam și deodorant. Bonus: este un ingredient multifuncțional ieftin și ecologic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel