Berea fără alcool, băutura care spală rinichii. Mihai Dobra: Face o formă de hidratare. Toți ar trebui să o avem în vedere

Berea spala rinichii - Foto: Freepik @New Africa @wayhomestudio
EXCLUSIV
Băutura preferată a românilor care spală rinichii și poate trata, într-un fel, nisipul la rinichi. Dr. Mihai Dobra: "Vorba din popor are un sâmbure de adevăr".

Cauzele formării nisipului la rinichi sunt multiple și complexe. Printre factorii de risc se numără deshidratarea, o dietă bogată în sare, proteine și oxalati, precum și anumite afecțiuni medicale, cum ar fi hiperparatiroidismul.

De asemenea, un rol important îl joacă și factorii genetici, persoanele cu un istoric familial al acestei afecțiuni fiind mai predispuse.

Medicul Mihai Dobra, doctor în științe medicale, medic specialist urologie cu experiență în chirurgia oncologică urologică: tumori renale parenchimatoase, carcinom urotelial înalt, tumori vezicale, tumori testiculare și peniene, endourologie înaltă și joasă, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL ce legătură are berea cu tratarea pietrelor la rinichi.

Berea poate trata pietrele la rinichi?

Foto: Freepik @prostooleh

Berea fără alcool, adesea privită ca o alternativă mai sănătoasă la berea tradițională, are un rol interesant în contextul tratării nisipului la rinichi.

În ceea ce privește consumul de bere și potențialul său de tratament pentru litiază, medicul Mihai Dobra a menționat că berea fără alcool poate oferi o formă de hidratare, dar atât. Alcoolul, pe de altă parte, poate avea efectul opus, determinând deshidratarea organismului.

Medicul a subliniat că aspectele legate de hidratare sunt cruciale în contextul tratamentului pentru litiază și că o atenție sporită ar trebui acordată acestui aspect.

"Dacă berea poate trata? Poate berea fără alcool.

Berea fără alcool face o formă de hidratare.

Ei bine, alcoolul funcționează invers. Alcoolul face și deshidratare în plus.

Vorba din popor are un sâmbure de adevăr și el se referă la hidratare. Hidratare este o noțiune extrem de importantă, pe care toți ar trebui să o avem în vedere", a declarat medicul urolog Mihai Dobra.

Deci, unul dintre principalele beneficii ale berii fără alcool în contextul nisipului la rinichi este efectul său diuretic. Consumul de lichide care stimulează producția de urină poate ajuta la "spălarea" rinichilor, facilitând eliminarea nisipului sau a pietrelor mici. Berea fără alcool, având un conținut ridicat de apă, contribuie la acest proces de hidratare și diureză.

În plus, unele tipuri de bere fără alcool pot conține minerale precum potasiu și magneziu, care sunt considerate benefice pentru sănătatea rinichilor. Aceste minerale pot ajuta la prevenirea formării unor tipuri de pietre la rinichi.

Totuși, consumul de bere fără alcool trebuie făcut cu atenție și moderație, pentru că poate avea multe alte efecte negative asupra corpului. Rolul berii fără alcool în spălarea rinichilor trebuie echilibrat cu o dietă sănătoasă și cu un consult medical, pentru a asigura cea mai bună abordare în gestionarea acestei afecțiuni.

Foto: Freepik @natali_ploskaya

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Alimentele care ne devorează creierul. Îl usucă și omoară
Dr. Rodica Niculescu, DC Medical, DC News
EXCLUSIV
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel