Mersul pe jos este cea mai simplă și...
Beneficiile săritului cu coarda, o activitate plăcută și fără costuri.
Săritul corzii este cea mai simplă și necostisitoare activitate sportivă pe care o putem face, mai mult, ne și oferă numeroase beneficii. Săritul corzii ne menține în formă și ne crește rezistența fizică în mod considerabil.
Când sari coarda, îți antrenezi toți mușchii din corp. Pentru a executa acest exercițiu, trebuie să îți folosești musculatura superioară, abdominală și lombară. Coarda se mișcă datorită acțiunii bicepșilor și a tricepșilor. Această mișcare constantă tonifiază și fortifică mușchii menționați.
În același timp, îți utilizezi mușchii abdominali pentru a sări. Săritul corzii îți antrenează și musculatura picioarelor, mișcarea coordonată a acestora generând tensiune musculară. Această tensiune tonifiază și fortifică cvadricepșii, fesele, bicepșii femurali și gambele.
Unul dintre minunatele beneficii oferite de săritul corzii este stimularea circulației sanguine. Mișcările pe care trebuie să le executăm ajută în mod direct sistemul circulator. Inima lucrează mai mult pentru a pompa sângele către fiecare regiune a corpului. Astfel, sângele este obligat să circule prin toate arterele, reducând riscul de a suferi un infarct.
Când sari coarda, plămânii tăi primesc un plus de oxigen. Acest beneficiu este util dacă te confrunți cu probleme respiratorii. Mai mult, săritul corzii îți crește rezistența fizică, ceea ce înseamnă că vei putea să te antrenezi mai mult timp fără a obosi.
Săritul corzii pentru 30 de minute arde în jur de 400 de calorii, inclusiv grăsimile depozitate în fiecare regiune a corpului. Astfel, unul dintre multiplele beneficii oferite de săritul corzii este chiar slăbitul.
Când sărim coarda, eliminăm toxinele acumulate în organism, în mare parte prin intermediul transpirației. Astfel, celulele noastre se regenerează și funcționează la capacitate maximă.
Deși știința nu a reușit încă să confirme acest beneficiu, unii specialiști susțin că, atunci când sărim coarda, coordonarea necesară pentru a executa acest exercițiu creează noi conexiuni neuronale.
În plus, săritul corzii stimulează producția de endorfine, hormoni care relaxează organismul, reduc nivelul de stres și alungă grijile. Așadar, această activitate ne ajută să gândim mai pozitiv, ceea ce ne îmbunătățește calitatea vieții.
Vezi și: Spanacul, planta-MINUNE ce ne ajută să ieșim cu bine din sezonul rece
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Mersul pe jos este cea mai simplă și...
Cercetările recente au arătat că...
Papa Francisc a murit.
Papa Francisc a murit. Întreaga lui...
Cercetările recente în domeniul berii...
Buzele umflate și pufoase sunt peste...
Amețeala la ridicare poate fi un...
Consumul adecvat de fibre alimentare...