Băutura care curăță și vindecă PLĂMÂNII și calmează tusea. Dacă te-ai lăsat de fumat, trebuie să o bei

bautura care curata si vindeca plamanii si calmeaza tusea Foto: Pexels @Anna Shvets
Care e băutura minune care curăță plămânii și calmează tusea. Fumătorii sau foștii fumători ar trebui să știe asta.

Există o băutura care vindecă plămânii, așa că fie că ești fumător, suferi de boli ale plămânilor sau pur și simplu vrei să previi problemele într-o perioadă în care răcelile și virusurile sunt frecvente, trebuie să știi despre această băutură care face minuni pentru plămâni, îi curăță și îi reface, calmează inflamațiile și tusea.

Este vorba despre un ceai de ceapă, turmenic și rădăcină de ghimbir, pe care-l îndulcești mai apoi cu miere.

Turmericul este cunoscut pentru efectele sale benefice pentru sănătatea plămânilor, în timp ce ghimbirul are proprietăți antiinflamatoare.

De asemenea, mierea calmează inflamațiile în cazul unei răceli sau atunci când tușești.

Ceapa ameliorează tusea, dar şi durerile de gât şi durerile de cap din cauza sinuzitei.

Leacuri pentru tuse. 8 remedii naturale la îndemână

Mierea

Are proprietăţi antiseptice şi de calmare, fiind un excelent tratament pentru tuse. Se poate folosi miere de floarea-soarelui, de tei, de lavandă, miere de conifere, de brad sau mierea de pădure.

Ceapa

Ameliorează tusea, dar şi durerile de gât şi durerile de cap datorate sinuzitei. Poate fi consumată sub formă de sirop, care se prepară cu miere sau sub formă de ceai. 

Ridichea neagră

Cu proprietăţi imunostimulatoare, antivirale, antibacteriene, ridichea neagră este un excelent leac natural pentru tuse. Se ia o ridiche neagră care se spală foarte bine, se scobeşte şi în scobitură se adaugă miere. Se aşază lângă o sursă de căldură timp de câteva ore.

Sirop de pătlagină

Şi pătlagina se înscrie în rândul remediilor pentru tuse, folosită în cazul bronşitei şi laringitei, fiindcă are proprietăţi antitusive, expectorante şi antibiotice. 

Sirop din muguri de brad

Un bun tratament pentru tuse, antiseptic şi un foarte bun tonic pulmonar. Ajută la combaterea tusei, a bronşitei şi este de ajutor în combaterea virozelor respiratorii sau a faringo-amigdalitelor. 

Ceai de tei

Teiul are un efect antispastic şi antiinflamator, fiind benefic şi în calmarea tusei. Se recomandă consumul a 2-3 căni de ceai zilnic. 

Ceai din coji de nucă

Frunzele şi cojile de nucă reprezintă un excelent tratament pentru tuse şi au fost folosite încă din vechi timpuri pentru tratarea afecţiunilor. Totul se datorează funcţiilor depurative, antiinflamatoare, calmante şi cicatrizante pe care cojile de nucă le au.

Siropul de hrean

Rădăcina de hrean este, de asemenea, unul dintre remediile naturiste pentru tuse. Are proprietăţi stimulente ale procesului de nutriţie, purgative, diuretice, expectorante, antibiotice sau antispasmodice. Pentru calmarea tusei, se recomandă rădăcina de hrean rasă, amestecată cu miere de albine. Cantităţile de hrean şi miere de albine în proporţie de 1 la 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel