Băutura banală care scade riscul apariției cancerului de prostată
19 ian, 15:51
O meta analiză a 16 studii a demonstrat că există o băutură comună care scade riscul apariției cancerului de prostată.

Analizarea a 16 studii care au implicat peste 1 milion de bărbați a scos al iveală o asociere între consumul crescut de cafea și riscul scăzut de cancer de prostată. Cercetătir recente în Suedia, SUA, Regatul Unit și Japonia afirmă același lucru. 57.732 din cei circa un milion de participanți au dezvoltat cancer de prostată. Studiile – în care participanții și-au raportat singuri consumul de cafea - au comparat cel mai ridicat nivel de consum de cafea cu cel mai scăzut nivel. În medie, bărbații obișnuiau să consume între 2 și 9 căni de cafea.

Fiecare ceașcă de cafea a fost asociată cu o scădere de 1% în riscul de cancer de prostate, este una dintre concluziile la care s-a ajuns. După analizarea datelor din toate studiile, cercetătorii au descoperit că cea mai mare categorie de consum de cafea a fost asociată cu o scădere cu 9% a riscului de cancer de prostată în comparație cu cea mai mică categorie.

Studiul nu a analizat ce ar putea explica această asociație. Medicul Kefeng Wang, de la China Medical University din Shenyang, și coautorii săi, oferă o explicație, potrivit medicalnewstoday: ”Cafeaua îmbunătățește metabolismul glucozei, scade concentrațiile de insulină plasmatică și ale factorului de creștere asemănător insulinei, are efecte antiinflamatoare și antioxidante și afectează sexul nivelurile hormonale, toate acestea putând juca roluri în inițierea, dezvoltarea și progresia cancerului de prostată”.

Studiul științific, AICI.


Ştiri Recomandate

Câte doze de vaccin a trimis România Republicii Moldova. MESAJUL președintelui
TIOGUANINUM - prospect
SULBUTIAMINUM - prospect
SUGAMMADEXUM - prospect
Guta: ce alimente sunt asociate cu afecțiunea dureroasă
BOSENTANUM - prospect
Chipsuri de cartofi: cum le pregătești acasă, rapid și ușor
FONDAPARINUX SODIUM - prospect
CEFPODOXIMUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri