AVERTISMENT pentru amatorii de canabis recreațional. Efecte adverse EXTREME!

Canabis și CBD
Cunoscutul cardiolog Gabriel Tatu-Chițoiu atrage atenția amatorilor de canabis recreațional, că acesta are efecte adverse extrem de serioase și pe termen lung la nivel cardiovascular, dar și psihic. 

Dr Gabriel Tatu-Chițoiu, cunoscut cardiolog bucureștean și fost președinte al Societății Române de Cardiologie, arată care sunt efectele nefaste ale canabisului. 

„AMATORILOR DE CANABIS RECREAȚIONAL:

Aminteam cu puțin timp în urmă promovarea de către unii a legalizării canabisului „recreațional” în România. Evident, este o afacere foarte profitabilă. 

DAR:

Punctul de vedere al cardiologilor americani (American Heart Association) - link document publicat 5 August 2020

Canabis - există studii pentru utilizarea lui în anumite boli (exemplu: neurologice) sub supraveghere medicală

Articolul trece în revistă toate studiile în legătură cu consumul de canabis „în scop recreațional". Este un document in extenso, acces liber, puteți să îl citiți

EFECTE ADVERSE, Câteva date:

- efecte cardiovasculare (a se vedea imaginea atașată): crește riscul de infarct, de aritmii cardiace, de cardiomiopatii (boli ale mușchiului cardiac) și de accidente vasculare cerebrale (AVC).

EFECTE ADVERSE PE TERMEN LUNG

Pe termen lung apare toleranța la canabis motiv pentru care utilizatorii de canabis trebuie să crească mereu dozele sau să renunțe la el. Apar semne de sevraj:
- anxietate, furie, iritabilitate, depresie, tulburări ale somnului, coșmaruri, reducerea apetitului, dureri de cap, transpirații în timpul nopții.

ATENȚIE: crește riscul de dezvoltare de psihoze și de schizofrenie în special la cei cu predispoziție pentru așa ceva și LA CEI CARE FOLOSESC CANABIS DIN ADOLESCENȚĂ”, a arătat dr Gabriel Tatu-Chițoiu, pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel