Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Atrofie musculară spinală și scleroză multiplă, tratate la Sibiu, din această lună
14 aug 2019 / 15:11
Tratamentele pentru atrofie musculară spinală și scleroză multiplă se fac, începâd din această lună, și la Sibiu. Astfel, pacienții cu aceste afecțiuni nu vor mai trebui să se deplaseze în alte centre din țară.
Medic

Copiii cu atrofie musculară spinală și adulții cu scleroză multiplă din Sibiu nu mai sunt nevoiți să meargă pentru tratamente la Cluj-Napoca, Târgu Mureș sau București. Potrivit agerpres.ro, din această lună, aceștia au posibilitatea să primească tratamentul la spitalele publice din Sibiu, după cum a arătat directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), Vasile Spinean.

„În acest an am reuşit să deschidem două noi programe, e vorba de un program şi un subprogram, un program al bolilor neurologice privind tratamentul bolnavilor cu scleroză multiplă şi o activitate nouă în cadrul programului naţional pentru boli rare, respectiv tratamentul pacienţilor cu atrofie musculară spinală”, a spus, într-o conferinţă de presă, Vasile Spinean.

Potrivit celor de la CJAS Sibiu, în prezent, 20 de pacienţi cu scleroză multiplă urmează să primească tratament la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din oraş şi doi copii cu atrofie musculară spinală vor primi tratamentul cu Spinraza la Spitalul Clinic de Pediatrie.


Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri