Alimentația în sezonul rece poate fi...
Diabetul este o problemă majoră de sănătate publică, care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Este o boală a stilului de viață, ceea ce înseamnă că ceea ce mănânci joacă un rol esențial în menținerea nivelului de zahăr din sânge sub control. Nucile, oleaginoasele în general, sunt o sursă excelentă de nutriție pentru persoanele cu diabet. Alunele, de exemplu, pot fi incluse în dietă.
„Aluna este bogată în proteine alimentare, vitamina E, aminoacizi, antioxidanți polifenolici și fibre alimentare. Acestea sunt pline cu multe grupuri importante de vitamine din complexul B, cum ar fi riboflavina, niacina, tiamina, acidul pantotenic, vitamina B-6 și folații. Sunt, de asemenea, o sursă bună de cupru, mangan, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc și seleniu”, a explicat dieteticianul Jyoti Khanijoh, Clinical Nutrition and Food & Beverage, Max Super Specialty Hospital, Patparganj.
„Arahidele fiind bogate în energie (567 de calorii la 100 g) conțin o mulțime de nutrienți benefici pentru sănătate, cum ar fi minerale, antioxidanți și vitamine”, a adăugat doamna Jyoti.
„Știm cu toții că alunele sunt bogată în acizi grași mononesaturați (MUFA), în special acid oleic. MUFA ajută la scăderea LDL sau „colesterolul rău” și crește nivelul HDL sau „colesterolul bun” din sânge. Studiile de cercetare sugerează că dieta mediteraneană, care este bogată în acizi grași mononesaturați, ajută la prevenirea bolilor coronariene și a riscului de accident vascular cerebral prin favorizarea unui profil lipidic seric sănătos.”
Persoanele cu diabet trebuie să urmărească foarte atent ceea ce mănâncă. Ar trebui să mănânce alimente care pot ajuta la gestionarea nivelului de zahăr din sânge și la menținerea greutății sub control.
„Proprietățile nutriționale ale arahidelor aduc beneficii persoanele cu diabet de tip 2. Valoarea IG a alunelor este de 14, ceea ce o face un aliment cu IG scăzut. Deci, este sigur pentru diabetici să consume arahide. Poate ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge pe parcursul zilei. Magneziul prezent în arahide ajută la controlul nivelului de zahăr”, a adăugat ea.
„Alunele pot ajuta, de asemenea, la reducerea creșterilor glicemice ale alimentelor cu IG mai mare, atunci când sunt luate împreună cu fructe. Ca și în cazul în care fructele sunt luate între mese, ar trebui luate 8-10 alune pentru a reduce efectul GI al fructelor."
Cantitatea mare de proteine, fibre alimentare și grăsimi prezente în arahide vă va face să vă simțiți sătul mai mult timp, ceea ce vă poate ajuta să vă mențineți o greutate sănătoasă și să controlați nivelul de glucoză din sânge.
„Asociația Americană de Diabet recomandă femeilor să mănânce cca. 25 g iar bărbații pot consuma 38 g de arahide în fiecare zi. Alunele sunt o opțiune ieftină care poate ajuta la scăderea glicemiei dacă sunt consumate zilnic ca parte a unei diete echilibrate”, recomandă ea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Alimentația în sezonul rece poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Acest truc simplu te scapă rapid de...