Aplicație pentru persoanele cu dizabilități care folosesc scaune rulante

Asistent personal
Fundația Motivation România a lansat o aplicație mobilă gratuită dedicată celor care folosesc scaune rulante, membrilor familiilor lor și altor profesioniști din domeniul dizabilității, cu informații despre un stil de viață activ și sănătos.

Aplicația MotiActiv, care poate fi descărcată gratuit din Google Play, transmite săptămânal informații despre un stil de viață activ și sănătos în scaun rulant și este compatibilă cu sistemele de operare Android, urmând a fi dezvoltată și versiunea iOS.

Aplicația include articole pe teme precum: menținerea sănătății, tipuri de scaune rulante, sfaturi legate de aspecte emoționale și sexualitate, accesibilitate, stil de viață - călătorii, educație, drepturi și obligații. Articolele sunt scrise de o echipă care include instructori de viață independentă, kinetoterapeuți și alți specialiști cu experiență în lucrul cu persoane cu dizabilități. În plus, aplicația permite setarea de alarme cu privire la consumul zilnic de apă și schimbarea poziției în scaunul rulant pentru reducerea presiunii, acțiuni simple și cu un impact puternic în menținerea sănătății persoanelor cu dizabilități locomotorii, precizează Fundația Motivation România.

„Știm că una dintre recomandările cele mai importante în cazul persoanelor care au o dizabilitate dobândită, deci care ajung să folosească scaune rulante ca urmare a unor accidente, se referă la intervenția timpurie. E foarte important ca atât persoana în cauză, cât și familia să primească informații corecte și să fie pregătite să gestioneze situațiile care pot apărea", a declarat Erika Garnier, coordonator al serviciilor dedicate utilizatorilor de scaune rulante în cadrul Fundației Motivation România.

Utilizatorii au posibilitatea să intre în legătură cu echipele Motivation direct din aplicație, prin apelarea gratuită a numărului 0800.030.762, disponibil de luni până vineri, în intervalul 09,00 - 16,00.

Aplicația MotiActiv a fost dezvoltată în cadrul proiectului Mentorat, instruire, sprijin și implicare pentru viață independentă în scaun rulant, derulat de Fundația Motivation România în perioada 1 decembrie 2018 - 30 noiembrie 2019, cu sprijinul financiar al ING Bank România, prin programul "Adoptă un proiect!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel