Cercetătorii au realizat o...
Apendicita este o inflamație a apendicelui, o prelungire care atârnă de partea dreaptă inferioară a intestinului gros. Scopul anexei nu este cunoscut. De obicei se inflamează din cauza unei infecții sau a unei obstrucții a tractului digestiv. Dacă nu este tratat, un apendice infectat poate exploda și răspândi infecția în cavitatea abdominală și în sânge.
Apendicita afectează 1 din 500 de persoane în fiecare an. Riscul apendicitei crește odată cu vârsta, atingând vârful între 15 și 30 de ani. Apendicita este principalul motiv pentru intervenția chirurgicală abdominală la copii, patru din 1.000 de copii necesitând îndepărtarea apendicelui înainte de vârsta de 14 ani.
Durere abdominală, de obicei începând chiar deasupra buricului și apoi deplasându-se spre partea inferioară dreaptă a abdomenului
Greaţă
Vărsături
Dacă aveți simptome de apendicită, nu luați laxative pentru ameliorarea constipației: aceste medicamente cresc riscul ca apendicele să explodeze, potrivit health.harvard.edu. De asemenea, evitați să luați medicamente antialgice înainte de a vă consulta medicul, deoarece aceste medicamente pot masca simptomele apendicitei și pot îngreuna diagnosticul.
Alte simptome mai pot fi:
Umflarea abdominală
Durere la atingerea părții drepte a abdomenului
Febra mică
Incapacitatea de a elimina gazele
Modificarea tranzitului intestinal normal
Majoritatea oamenilor vor solicita asistență medicală în decurs de 12 până la 48 de ore din cauza durerii abdominale. În unele cazuri există un nivel scăzut de inflamație timp de câteva săptămâni înainte de a fi pus diagnosticul.
Nu există nicio modalitate de a preveni apendicita.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Cercetătorii au realizat o...
Autodiagnosticarea pe internet poate...
Depresia postpartum este o condiție...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Proteinele sunt macronutrienți vitali...
Alimentația echilibrată, bogată în...