Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Antiviralul oral pentru COVID este disponibil. Acesta a fost autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului. Dr. Gabriel Dina Director Corporate Affairs, Pfizer Romania a explicat în exclusivitate pentru DC Medical, în cadrul dezbaterii online ”Alertă de epidemii-gripă, viroze, pneumonie. Ce poate face sistemul sanitar? Ce putem face fiecare dintre noi” care este eficacitatea vaccinului și cui i se recomandă.
”Începând din această săptămână avem propriul nostru medicament antiviral oral, o opțiune terapeutică importantă pentru un segment de pacienții cu forme ușoare și medii, cu administrarea în primele zile de la depistarea unui diagnostic pozitiv COVID și care trebuie administrat acelor persoane care au risc crescut de a dezvolta o evoluție severă. Datele din studiile clinice au arătat o eficacitate în privința reducerii spitalizării cu 89%.
Administrarea lui se face doar sub recomandarea doctorului. Este nevoie de prescripție medicală, iar în ceea ce privește disponibilitatea este la latitudinea autorităților de a hotărî cum va fi disponibil la nivel de unități spitalicești sau poate în farmaciile cu circuit deschis. Rămâne să discutăm cu autoritățile pentru a găsi o cale optimă.
Acest antiviral oral este singurul care are autorizație de la EMA (Agenția Europeană a Medicamentului), celelalte fiind sub evaluare”, a explicat, dr. Gabriel Dina Director Corporate Affairs, Pfizer Romania a explicat în exclusivitate pentru DC Medical, în cadrul dezbaterii online ”Alertă de epidemii-gripă, viroze, pneumonie. Ce poate face sistemul sanitar? Ce putem face fiecare dintre noi”.
Vaccinul împotriva coronavirusului are o eficacitate sporită. Acesta reduce spitalizările în cazul îmbolnăvirilor.
”Peste 3,7 miliarde de doze de vaccin Pfizer BioNtech au fost administrate din cele 6 miliarde produse într-o perioadă atât de scurtă. Este o realizare extraordinară a lumii științifice, academice, medicale. Un lucru extraordinar. Una este să produci, și alta să îl faci să fie disponibil la nivelul cât mai multor oameni.
Din punct de vedere al ratelor vaccinale, la nivel european, rata cu schema primară este de 75%, mult mai scăzută la ultima variantă de vaccin, la cel bivalent, dar, totuși mult mai mare decât cel din țara noastră, unde rata la schema primară este de 42% și semnificativ mai mică la primul booster, la al doilea booster, asta în timp ce autoritățile CDC, Centrul de Control al Bolilor European, OMS continuă să recomande vaccinarea împotriva COVID-19 ca una din principalele măsuri de limitare a dezastrului pe care această pandemie continuă să îl producă”, a mai precizat sursa citată.
”De luna asta, 10 studii au fost publicate, nu sunt studii finanțate de Pfizer, ci sunt studii întreprinse de autoritățile americane sau Israel, eficacitatea vaccinului rămâne la peste 81% la vârstnici la peste 65 de ani împotriva spitalizării și 86% împotriva decesului.
Un studiu din Israel din 13 ianuarie a inclus a inclus 700.000 de asigurați în peste 65 de ani și au confirmat aceleași procente de eficacitate. Un alt studiu publicat în English Medicine și încă un raport de la CDC care monitorizează săptămânal mortalitatea, morbiditatea și eficacitatea vaccinului care arată o protecție împotriva infecției simptomatice de 52%.
Rămâne o armă importantă, în special, pentru populația la risc, populația în vârstă, populația cu suferințe cronice și pacienții cu imunodeficiențe. Protecția în cazul bolilor grave rămâne ridicată, peste 86% la pacienții vârstnici, la 3 luni de la administrare, în cazul vaccinului bivalent.
După doi ani de urmărire a pacienților care au fost implicați în studii, Comisia Europeană a acordat aprobarea standard. S-a trecut de la aprobarea de urgență, care a creat atât de multe confuzii și controverse, s-a trecut la aprobarea standard pentru toate cele trei vaccinuri produse de companiile Pfizer și BioNtech.
Oferă și perspectivă asupra tabloului de siguranță, a efectelor adverse și a profilului de tolerabilitate fiind atât de utilizat și monitorizarea acestor potențiale efecte adverse se face zi de zi”, a mai precizat dr. Gabriel Dina Director Corporate Affairs, Pfizer Romania a explicat în exclusivitate pentru DC Medical, în cadrul dezbaterii online ”Alertă de epidemii-gripă, viroze, pneumonie. Ce poate face sistemul sanitar? Ce putem face fiecare dintre noi”.
Vezi mai multe în VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...