Antioxidanții, "mătura" substanțelor chimice nocive. Reduc bolile și îmbătrânirea. Giovanni Li Volti: Sunt ca niște vânători de comori!

antioxidantii foto:dc medical
EXCLUSIV
Ce rol joacă antioxidanții din produsele cu potențial redus de risc în protejarea sănătății celulare și a organismului împotriva stresului oxidativ.

Am fost prezenți la evenimentul de marcă, cel de-al 6-lea Summit privind Reducerea Efectelor Nocive ale Tutunului, desfășurat în Atena, Grecia, în zilele de 25 și 26 septembrie 2023. Această întâlnire internațională de prestigiu a reunit profesioniști de elită din domeniul sănătății și cercetători de renume, unindu-și forțele pentru a aborda provocările persistente legate de fumat și a identifica strategii inovatoare pentru reducerea impactului acestui viciu asupra sănătății globale.

Unul dintre iluștrii participanți la acest eveniment a fost Giovanni Li Volti, un expert distins în domeniul sănătății și cercetării științifice. Prezența sa a adus o contribuție semnificativă la discuțiile interactive și la schimbul de idei din cadrul summitului. Cu o expertiză vastă și o pasiune profundă pentru sănătatea publică, Li Volti a fost un catalizator pentru dezbaterile despre abordările eficiente pentru reducerea daunelor cauzate de fumat și pentru promovarea unui stil de viață sănătos.

Participarea activă a lui Giovanni Li Volti la acest summit a subliniat necesitatea consolidării eforturilor la nivel mondial și a colaborării interdisciplinare pentru a găsi soluții durabile la această problemă globală de sănătate publică. Contribuția sa valoroasă a ilustrat importanța schimbului de cunoștințe și experiență în lupta comună pentru un viitor fără fum și mai sănătos pentru toți locuitorii planetei noastre.

Ce rol joacă antioxidanții din cadrul produselor cu potențial redus de risc în protejarea sănătății celulare și a organismului împotriva stresului oxidativ?

Întrebat de rolul antioxidanților în cadrul produselor cu potențial redus de risc în protejarea sănătății celulare și a organismului împotriva stresului oxidativ, Li Volti a răspuns că aceștia joacă un rol crucial în protejarea sănătății celulare și a organismului împotriva stresului oxidativ, care este cauzat de substanțe chimice care reacționează cu moleculele endogene.

Stresul oxidativ poate contribui la dezvoltarea și progresia bolilor. Antioxidanții acționează ca vânători de comori, curățând corpul de aceste substanțe chimice nocive. Prin prevenirea formării radicalilor liberi și reducerea progresiei bolilor, inclusiv îmbătrânirea, antioxidanții au un impact semnificativ asupra sănătății și pot contribui la menținerea unei vieți sănătoase și active.

”Stresul oxidativ este doar o definiție generală a unor substanțe chimice care pot reacționa cu moleculele endogene. Ele sunt responsabile pentru dezvoltarea și progresia bolii. Deci, antioxidanții sunt ca niște vânători de comori. Ei curăță corpul nostru de aceste substanțe chimice. Într-un fel, ei pot preveni și reduce progresia bolii, care este legată de formarea radicalilor liberi, inclusiv îmbătrânirea, care este în sine o boală”, a explicat Giovanni Li Volti, în exclusivitate pentru DC Medical și DC News.

Cum pot consumatorii să identifice produsele de tutun cu potențial redus de risc și să le integreze într-un stil de viață sănătos?

Giovanni Li Volti, expert recunoscut în domeniul sănătății, subliniază importanța utilizării acestor produse cu potențial redus de risc pentru a minimiza efectele nocive ale tutunului asupra sănătății umane. Prin alegerea acestor alternative și abandonarea țigărilor, consumatorii pot contribui semnificativ la protejarea sănătății lor și la promovarea unui stil de viață mai sănătos. Consumatorii pot identifica produsele de tutun cu potențial redus de risc prin alegerea variantelor care implică utilizarea termo-inflamată, precum produsele de tutun încălzit. Aceste produse nu implică arderea, reducând astfel substanțele nocive eliberate în organism. Stilul de viață sănătos poate fi integrat prin adoptarea acestor alternative mai sigure la țigările tradiționale, ajutând la reducerea riscului de boli grave precum cancerul pulmonar și bolile cardiovasculare.

”Deci, țigările conțin multe produse de ardere și multe specii reactive, care sunt responsabile pentru dezvoltarea și progresia bolii. Gândiți-vă doar la cancerul pulmonar, bolile cardiovasculare. Deci, responsabili de creșterea unor astfel de boli sunt produsele de ardere. Atunci când utilizați produsele de tutun încălzit, desigur, ele conțin mai puține substanțe provenite din ardere, deoarece nu există ardere acolo, desigur. Și de aceea le numim produse cu utilizare termo-inflamată. Și acestea sunt asociate cu o reducere semnificativă a riscului de dezvoltare a acestor boli”, a mai adăugat Giovanni Li Volti, exclusiv pentru DC Medical și DC News. 

Urmărește VIDEO integral aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel