Alimentele de bază, vândute cu RAŢIA. Mesajul zilei într-un supermarket

Alimente de baza, vandute cu ratia - Foto: Freepick
Scenele incredibile de săptămâna trecută, când unii români cumpărau ulei cu baxurile de teama ca acesta să nu dispară de la raft sau să se scumpească exagerat de mult i-au făcut pe comercianţi să ia măsuri pentru ca produsele să ajungă la toată lumea. 

Motiv pentru care supermarketurile au început să impună o limită de vânzare pentru produsele de bază. Astăzi, un cititor ne-a trimis pe adresa redacţiei o fotografie făcută într-un supermarket bucureştean, la standul de ulei. 

"Este unei mai mult decât suficient, mai multe sortimente, semn că lucrurile s-au calmat. Preţurile însă au luat-o mult în sus. Se vede o creştere de câţiva lei faţă de nivelul de acum câteva săptămâni. De remarcat, însă, şi anunţul pus la raft: 'Alimentele de bază (ulei, zahăr, făină, orez, etc...) sunt disponibile în limita a două baxuri/client. Aprovizionăm rafturile zilnic pentru tine'", a scris un român, pentru DC Business.

"Românii trebuie să înţeleagă, trebuie să consumăm raţional"

 

"Din nou panica instaurată prin anumite mesaje care au dezechilibrat starea de linişte a populaţiei a creat ceea ce vedem acum. Am transmis de atâtea ori şi o fac încă o dată: România are stocuri suficiente şi de ulei brut şi de ulei rafinat, ca să nu apară perturbări în piaţă. Este evident că dacă o mare masă de oameni se duce într-un hipermarket şi ia cantităţi mai mari decât au nevoie pentru necesarul de consum, apar astfel de situaţii în care să se asigure continuitatea livrărilor; dar asta nu înseamnă că nu sunt stocuri.

Românii trebuie să înţeleagă, trebuie să consumăm raţional, cât avem nevoie, pentru că stocuri avem, şi de ulei brut, dar şi de ulei rafinat, şi de floarea soarelui, iar capacităţile de producţie sunt angrenate în acest proces, împreună cu retailerii, de a asigura necesarul de consum. Îi îndemn încă o dată pe toţi cei care vor să-şi aprovizioneze necesarul de ulei, să o facă raţional, pentru că altfel pot apărea astfel de dezechilibre", a declarat, sâmbătă, într-o intervenţie la Antena 3, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu. 

Citește mai departe pe DC BUSINESS.RO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel