Alimente interzise. Teorie neștiută despre mâncare

Alimentație
Prof. dr. Eduard Apetrei de la Institutului de Cardiologie și Chirurgie Cardiovasculară "C.C. Iliescu'' a vorbit despre bolile cardiovasculare. Specialistul s-a referit și la noutățile care vizează acest domeniu în legătură cu alimentația.

”Bolile cardiovasculare pot fi prevenite. (...) Haideți să vedem cum ne putem feri de boală. Acum ne referim la momentul până când apare boala. Lucrurile sunt destul de limpezi. Un mod de viață potrivit este de dorit. Pentru că vorbim de noutăți, noi întotdeauna spunem pacientului: 'nu fă cutare, nu fă cutare', ceea ce, din punctul meu de vedere, nu este în sprijinul bolnavului. Când îi interzici ceva, bolnavul are rețineri.

Și atunci mă bazez pe o cercetare foarte amplă, comunicată recent, și anume - o cercetare făcută pe un număr impresionantă de oameni care arată următorul lucru. Apropo de alimentație, mai precis, nu trebuie să vorbim despre interdicții. Omul trebuie să mănânce absolut ce vrea, ce îi place, toată problema fiind legată de numărul de calorii, de cantitatea de alimente. Cercetarea a arătat diferența dintre persoanele care au mâncat cu o anumită limitare a caloriilor și persoanele care au mâncat cu interdicții, adică sub ideea - 'nu mâncați smântână, aveți grijă la grăsime etc'. Cei care au mâncat ascultând sfaturile doctorului, cu interdicții, au avut o evoluție mai proastă decât ceilalți care au fost atenți la numărul de calorii. Acest lucru dă peste cap concepția noastră privind grăsimile, alimentația bogată în acești nutrienți. Rămâne, în continuare, de dovedit evoluția acestor bolnavi pentru o perioadă de timp", a zis Prof. dr. Eduard Apetrei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel