Alimente bogate în probiotice și prebiotice. Cum știi de ce ai nevoie. Alina Epure: Microbiomul ne oferă informațiile necesare

probiotice si prebiotice foto:freepik@katemangostar
EXCLUSIV
Care este rolul microbiomului în sănătatea organismului nostru și ce este de făcut pentru a ști de ce avem nevoie pentru a-l ajuta să se mențină în parametri optimi. 

Am discutat cu Alina Epure, Doctor în Medicină, Consultant Nutriționist, Health Coach Practitioner, Membru ESPEN, Membru The Nutrition Society, despre rolul microbiomului în sănătatea organismului nostru și despre ce este de făcut pentru a ști de ce avem nevoie pentru a-l ajuta să se mențină în parametri optimi. 

Un aspect pe care Alina Epure îl aduce în discuție este legat de microbiomul intestinal și de informațiile pe care acesta le oferă. Microbiomul este comunitatea diversă de microorganisme care trăiesc în sistemul digestiv uman și joacă un rol esențial în sănătatea noastră generală. Analiza microbiomului din materiile fecale poate oferi informații valoroase despre compoziția și funcționarea acestuia.

Prin înțelegerea specifică a microbiomului fiecărei persoane, putem determina ce tipuri de probiotice și prebiotice ar putea fi mai benefice. Alegerea corectă a acestora poate ajuta la restabilirea și menținerea echilibrului sănătos al microbiomului intestinal, ceea ce poate avea numeroase beneficii, inclusiv pentru sistemul digestiv, sistemul imunitar și chiar pentru sănătatea mintală.

”Orice plan de tratament se definește cu un obiectiv clar, cu un rol terapeutic pe care îl avem în vedere, context în care și prebioticele, probioticele vor face parte dintr-un protocol de tratament definit în conformitate cu nevoia fiecăruia dintre noi, pornind de la microbiomul în materii fecale, care ne oferă informațiile necesare, astfel încât să știm ce tip de probiotic, ce tip de bacterii ar trebui sa conțină, astfel încât să putem avea beneficiile necesare”, a spus Alina Epure, în exclusivitate pentru DC Medical. 

În contextul acestui plan, ea subliniază rolul prebioticelor și probioticelor și cum acestea ar putea face parte dintr-un protocol de tratament personalizat, adaptat nevoilor individuale ale fiecărei persoane.

foto: Freepik@timolina

Alimente bogate în probiotice

- Iaurt

- Kefir

- Murături

- Kimchi

- Miso

- Kombucha

- Chefir de apă

- Tofu fermentat

Alimente bogate în prebiotice

- Ceapă

- Sparanghel

- Banane

- Usturoi

- Semințe de in

- Orz

- Ovăz

- Semințe de chia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel