Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Alimentația în sarcină. Dietele grase, risc de diabet pentru copil
27 iun, 21:01
Femeile însărcinate trebuie să se asigure că obțin din dietă suficienți nutrienți și energie pentru ca bebelușul să se dezvolte corect. De asemenea, trebuie să aibă grijă ca organismul lor să fie sănătos pentru a face față schimbărilor care apar.

Pentru o sarcină sănătoasă, dieta mamei trebuie să fie echilibrată și hrănitoare - proteine, carbohidrați, grăsimi și o varietate de legume și fructe. Orice exces poate fi dăunător pentru bebeluș, dar și pentru mamă.

 

Grasimile nu ar trebui sa reprezinte mai mult de 30 la suta din dieta unei femei insarcinate. Cercetătorii de la Universitatea din Illinois au raportat în Jurnalul de Fiziologie că o dietă bogată în grăsimi poate programa genetic copilul pentru diabet.


Cercetătorii au constatat că expunerea la o dietă bogată în grăsimi, înainte de naștere, modifică expresia genelor, astfel încât acestea sunt mai predispuse la o supraproducție a glucozei, ceea ce poate provoca rezistența la insulină timpurie și diabet.

Există alte riscuri pentru sarcină, atunci când viitoarea mamă are o dietă cu un conținut excesiv de mare de grăsimi, astfel încât este necesar un echilibru, iar monoasaturatele și omega-3 sau „grăsimile sănătoase” ar trebui să fie principale surse de grăsimi.

Alimente bogate în grăsimi monoinsaturate: ulei de măsline, ulei de arahide, ulei de floarea soarelui, ulei de susan, ulei de canola, avocado, multe nuci și semințe.

 

Studiul integral, aici.

 


Ştiri Recomandate

Ceaiul de ghimbir. Ce boli ține la distanță
Lipsa de somn. Cum te îngrașă nopțile pierdute
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri