Alăptarea protejează mamele de diabet

Alăptarea la sân are multe beneficii pentru mamă și copil
Studiile susțin că alăptarea protejează femeile împotriva dezvoltării diabetului de tip 2, chiar și la decenii după ce copiii lor au fost înțărcați. 

Studiile susțin că alăptarea protejează femeile împotriva dezvoltării diabetului de tip 2, chiar și la decenii după ce copiii lor au fost înțărcați.

Cercetătorii americani de la Universitatea din Southwestern susțin că alăptarea schimbă modul în care organismul folosește insulina, hormonul care permite celulelor să ia glucoză din fluxul sanguin. Ei au vrut să afle cum anume alăptarea protejează mamele de diabetul de tip 2. 18 mame au participat la studiu. 12 și-au alăptat bebelușii, iar restul i-au hrănit du lapte praf.

La cinci săptămâni după naștere, dintre aceste femei a venit la universitate pentru un examen medical detaliat. O săptămână mai târziu, voluntarii s-au întors pentru un test care cuantifică sensibilitatea la insulină. La o a treia vizită, după opt săptămâni de la naștere, li s-a măsurat cantitatea de grăsime din ficat. Cercetătorii au descoperit că toate femeile aveau concentrații scăzute de insulină din sânge caracteristice perioadei postpartum, indiferent de modul în care își hrăneau noul bebeluș. Cu toate acestea, chiar și la aceste niveluri scăzute de insulină, după un post de 12 ore, mamele care alăptează au produs de 2,6 ori mai multă glucoză și au eliberat de 2,3 ori mai mulți acizi grași din depozitarea țesutului lor gras - un proces cunoscut sub numele de lipoliză - decât mamele ce-și hrăneau bebelușii cu lapte praf, potrivit unui comunicat al universității citate.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel