Ai început să te îngrași, deși nu mănânci mai mult? Iată de ce

Motive pentru care poți să câștigi în greutate
Greutatea corporală poate crește chiar fără să facem schimbări în dietă ori să mâncăm mai mult. Motivele pot fi multiple, de la unele medicamente sau lipsa activității fizice, la cele de natură hormonală.

Multe persoane constată că iau în greutate fără să fi schimbat ceva în regimul alimentar, ori fără să fi mâncat mai mult. Pe lângă consumul de alimente, există mulți factori care influențează greutatea, inclusiv schimbările stilului de viață, nivelul de activitate fizică, medicamentele sau afecțiuni medicale. Pentru majoritatea oamenilor, unii factori se schimbă în timp, chiar dacă dieta lor rămâne aceeași.

De exemplu, unii oameni devin mai puțin activi fizic cu vârsta, fie din cauza oboselii legate de vârstă, fie datorită faptului ajung la anumite limitări fizice. Unele medicamente pot, de asemenea, să provoace creșterea în greutate.

Deși oamenii pot câștiga în greutate la orice vârstă, acest lucru se întâmplă frecvent femeilor la scurt timp după menopauză. Modificările hormonale pot, de asemenea, să schimbe distribuția grăsimilor, în special la postmenopauza timpurie, ducând la o acumulare mai mare de grăsime abdominală.

Medicamente, modificări hormonale sau starea de sănătate, pot influența greutatea corporală

Cu toate acestea, există multe modalități de a combate creșterea în greutate și redistribuirea grăsimilor. De exemplu, antrenamentul aerobic și antrenamentul de rezistență vă pot ajuta să vă mențineți o greutate sănătoasă, stimulând metabolismul, construind oasele și masa musculară și reducând grăsimea corporală. Modificările simple în dieta dvs. - cum ar fi înlocuirea sucului de fructe cu fructe întregi, sifon cu apă sau orez alb cu orez brun sau quinoa - sunt un început bun.

De asemenea, vă puteț gândi la alte modalități de a îmbunătăți rutina zilnică, pentru a minimiza creșterea în greutate și pentru a vă maximiza sănătatea. Vârsta mijlocie este un moment minunat de a face „inventarul” și de a schimba direcția!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel